7 Csoda

7 Csoda
7 Csoda
7 Csoda
7 Csoda

Irányítsd az ókori világ hét nagy városának egyikét. Termeld ki a földed nyújtotta természetes erőforrásokat, vegyél részt a fejlődés véget nem érő folyamatában, fejleszd kereskedelmi kapcsolataidat és állítsd fel hadseregedet. Hagyj nyomot a civilizáció történelmében olyan építészeti csodák révén, amelyek meghaladják az eljövendő korokat. Mindezt véghezviheted a 7 Csoda társasjátékban.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 7 játékos számára
~ 30 – 50 perc
új
SzJ4QnKOKxo
11 390 Ft
A vásárlás után járó pontok: 570 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Antoine Bauza 2010ben megjelent játéka 2-7 játékos részére 2011ben megnyerte a rangos év összetett játéka díjat Németországban.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
A 7 csoda hét táblája, a 7 csodát ábrázoló kártyák, 49 db első kor kártya, 49 db második kor kártya, 50 db harmadik kor kártya, 46 konfliktusjelző, 24 db 3-as értékű érme, 46 db 1-es értékű érme, 1 pontozófüzet, 1 szabálykönyv, 2 kártya a kétszemélyes játékhoz. Minden kártyafajtának megvan a maga előnye és pontszáma, érdemes erre figyelni amikor kártyát rakunk le magunk elé. 
 
 
 
A játék menete:
 
A 7 Csoda egy draftoláson alapuló játék, ahol minden játékos egy-egy ókori civilizációt irányítva próbál három korszakon keresztüljutva a legfejlettebb civilizációvá válni.
 
Minden játékos kap egy civilizációs táblát, ami más és más előnyöket biztosít a játékosoknak a játék folyamán, annak függvényében, hogy mennyi csodát épített már meg.
 
Majd az első korból származó lapokból minden játékos kap 7 véletlenszerű lapot. Kiválaszt egyet, majd tovább adja balra. Amikor mindenki megtette ezt, a játékosok egyszerre fedik fel a lapjaikat, és végrehajtják a rajtuk lévő instrukciókat. Ez a lehet egy nyersanyag lehelyezése, vagy épület megépítése de akár haderejének növelése is.
 
Miután ezt a folyamatot hatszor megismételték, az utolsó lapukat eldobják. Ezek a lapok már nem vesznek részt a játékban.
 
Ekkor véget ér egy korszak, és a lapok függvényében kiértékelődnek a különböző kártyalapok, amiket a játékosok maguk elé gyűjtöttek össze. Az első két korszakban ez a haderő lapokat érinti.
 
Majd a harmadik kor után az összes lap kifejti a hatását.
 
A játék folyamán érdemes a csodákat felépíteni, hiszen rengeteg pontot hoznak a játék végén, és előnyhöz is juttathatják a civilizációkat. Ezt úgy tehetik meg a játékosok, hogy az éppen kiválasztott lapukat nem leépítik maguk elé, hanem a soron következő csoda slotba rakják le képpel lefelé.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék a harmadik kor draftolásos körének végén véget ér. Az összes lapot, ami ilyenkor pontot hoz egy játékosnak, egy összesítő listán kiértékelik a civilizációk irányítói. Majd akinek több az összesített pontértéke, az megnyerte a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A 7 Csodát ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a stratégiai elemekkel fűszerezett kártyajátékokat. A draftolásos mechanika nagyon élvezetesé teszi a játékmenetet és könnyen megtanulható. A társasjáték nem hiába nyerte el a 2011es év játéka díját.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
7 csoda
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék eszköze
kártyajáték
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Váltakozóképességek, Egyidejűakciók, Paklitervezés, Draftolás, NeighborScope
Fejlesztési területek
kombinációs készség, stratégiai gondolkodás, memória
Téma/Tematika
történelmi
Kiadó
Repos
Kiadás éve
2 021
Szerző(k)
Antoine Bauza, Miguel Coimbra
Cikkszám
KTM100000013
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.