Álarcosbál (Mascarade)

Álarcosbál (Mascarade)
Álarcosbál (Mascarade)
Álarcosbál (Mascarade)
Álarcosbál (Mascarade)
Karneváli forgatag, ahol mindenki álarcot húz az estére. A játékban 13 karakter van, amelyből 10 különleges előnyökkel bír a parti folyamán, ketten közemberek és egy ember koldusboton él. A feladatotok egyszerűnek tűnik: mindvégig tudni, kit alakítasz a játékban. Légy résen, mikor akarják a Te karaktered tulajdonságát használni és húzz belőle hasznot!
10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 13 játékos számára
~ 15 – 30 perc
új
zUVpssQ-yr4
6 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 345 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:Bruno Faidutti (Citadella, Mystery of the Abbey) legújabb szerepjátékos társasjátéka megjelent a REPOS kiadó gondozásában 2013-ban, 2-13 főig játszható, 10 éven felülieknek.

 

Mit kapunk a dobozban?14 karakterlap, 86 pénzérme, várost jelképező lap, karakter lista.

 

A játék menete:A játék elején minden játékos kap egy karakter lapot, amelyet egyszerre felfordítunk, hogy tudjuk, kik szerepelnek a partiban. A lapokat ezután tetszés szerint megkeverjük. Ez után nem nézhetik meg a játékosok a lapjaikat.Minden játékos 6 pénzérmét kap, a cél pedig a 15 pénzérme elérése lesz.Az a játékos kezd, aki azt hiszi, hogy tudja, kicsoda a játékban.1) Kijátsza a karaktere akcióját. Bemondja, hogy Ő kicsoda (vagyis milyen lapot birtokol) és reménykedik benne, hogy senki rajta kívül nem akarja magáénak tudni azt a lapot. Ha jelentkezik más is a karakter nevének bemondása után, akkor felfedődnek a lapok. Az összes játékos, aki magáénak érezte a karaktert, azok kártyáit látni fogjuk. Ha ez 6 emberből 5, akkor 5 főnek látjuk majd a lapját. Ekkor és ez után is taktikázásra lesz lehetőségünk. Ha 6 főből 5 ember szerint nem a bemondó játékosnál van pl. a 'Király' karakter, akkor a hatodik, kimaradó ember lapját már mindenki tudni fogja. Azok az emberek, akik helytelenül jelentkeztek egy szerepkörre, 1-1 pénzt kell,hogy középre (a város épület lapkájára) betegyenek.Minden lap fordítás után, a felfordult lapokat megkeverjük és újra osztjuk. Ahogy a játék elején, úgy most sem nézhetik azokat meg a játékosok.Ha senki nem jelentkezett a bekiálltott szerepért, úgy az azt mondó kijátszhatja a karakter extra képességét. A játékban tizenkét karakternek van extra képessége, mint például 10 arannyal nyerhet; kicseréli a vagyonát valakiével; 1-1 aranyat kér minden játékostól stb. A tizenharmadik, koldus karakternek semmilyen plusz képesség nem adatott.2) A játékos választhat egy játékost, akinek a kártyáját elvéve megkeverheti a kettőt az asztal alatt. Ha meg akarja azt.3) Megnézheti a játékos a kártyáját.

 

Hogyan lehet nyerni?Ha csak nincs a karakterednek olyan extra tulajdonsága, hogy tíz arannyal máris megnyered a játékot, úgy 15 darab arany összegyűjtéséért megy a küzdelem.

 

Végezetül:A Mascarada kártyajáték egy vérbeli parti játék. A játékosoktól folyamatos figyelmet követel és bevállalást, kockáztatást, hogy ha már elvesztették a fonalat, akkor is akadályoztassák a többiek dolgát. Lehet kiszúrni a többiekkel, megviccelni őket és nevetni egymás esetlenségén. Nagy előnye, hogy 13 játékosig működik a Mascarade, így nem kell ketté bontani a társaságot.Könnyű szabályrendszere miatt pár perc után ismertetés után, mindenki élvezni fogja a játékot.SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kockáztatás, Váltakozóképességek, Memória, Rejtettszerepek
Fejlesztési területek
kreativitás, szociális képességek fejlesztése, memória
Téma/Tematika
karnevál
Kiadó
Repos
Kiadás éve
2 021
Cikkszám
KTM100003824
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.