Azteka (eng)

Azteka (eng)
Azteka (eng)
Azteka (eng)
Azteka (eng)

Ebben a logikai társasjátékban az azték mitológia jelenik meg, azon belül az élet és a halál küzdelme. Az élet arra törekszik, hogy elterjedhessen a világon, míg a halál mindent uralni szeretne. A játékosok egy-egy szerepet magukra öltve igyekeznek elérni céljukat az élet körforgását jelképező táblán, majd a szerepek felcserélődnek. A játéktér az azték naptár korongot szimbolizálja, és a gyűrűi forgathatóak. Izgalmas logikai játék 2-3 fő részére. 

 

A társasjáték angol nyelvű, de adunk hozzá magyar játékszabályt.

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 3 játékos számára
~ 20 – 45 perc
új
7 390 Ft
A vásárlás után járó pontok: 370 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Andrea Mainini 2014-ben megjelent játéka 2-3 fő részére az azték mitológiába vezeti el a játékosokat, azon belül is az élet-halál körforgásába.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
14 db élet bábu, 14 db halál bábu, 1 db azték naptárkorongot szimbolizáló tábla, 1 játékleírás  
 
A játék menete:
 
A játékosok a szerepkörük szerinti feladatot próbálják meg teljesíteni, miközben elhelyezik a figuráikat a táblán.
 
Az élet figuráit irányító játékos célja, hogy minden korong szeleten és korong lapon legalább egy figurája legyen.
 
A halál figuráit irányító játékosé pedig, hogy egy korong szeletet vagy lapot teljesen uraljon. Így elvágva az élet körforgását.
 
A játékosok, hogy ezt elérjék, kétféle dolgot csinálhatnak a körükben: vagy felhelyeznek egy bábut, vagy forgatják az egyik korong szeletet egy mezővel bármelyik irányban.
 
Mindegyik fél rendelkezik egy különleges képességgel is. Az élet, ha egy korong szeletet uralma alá von, akkor lerakhat egy extra figurát. A halál, ha körbezár egy korong szeleten egy figurát a másik oldaltól, akkor leveheti az, és egy saját bábujával helyettesítheti.
 
Egy variánsként három játékos is játszhatja a játékot. A harmadik játékos a múmiák szerepét fogja magára venni, aminek megvan a saját célja és speciális képessége.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékosok két kört játszanak, miközben szerepet cserélnek az első kör után. A játékot az nyeri, aki mind a két kört megnyerte, vagy a nyertes körében kevesebb figurával érte el a győzelmet.
 
 
 
Végezetül:
 
Az Azteka egy szemet gyönyörködtető komponensekkel rendelkező játék. Egyszerű, könnyen tanulható mechanikákkal rendelkezik, ám mégis bőven ad lehetőséget a taktikázásra. A játékosok pedig nem csak egyoldalúan ismerik meg a játékot, hiszen mindkét szerepkörben helyt kell állniuk.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
német
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék eszköze
kis tábla (max 50 x 50 cm)
Játék mechanizmusa
helyzetkialakítós, szerepjáték
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, deduktív gondolkodás fejlesztés, logikai készségek fejlesztése
Téma/Tematika
misztikus
Kiadó
Huch & Friends
Kiadás éve
2 014
Cikkszám
KTM100000027
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.