Birodalmi telepesek

Birodalmi telepesek
Birodalmi telepesek
Birodalmi telepesek
Birodalmi telepesek
Birodalmi telepesek
Birodalmi telepesek

A Birodalmi Telepesek a hagyományos, akcióválasztós-erőforrás gazdálkodós táblajátékok alapjaira építkezik. Kártyajáték mivolta ellenére is kellően összetett, hogy hosszútávon is kihívást jelentsen a felnőttek számára, ugyanakkor rövid játékidejének és könnyen átlátható játékmenetének köszönhetően igazi családi játékként is beválhat. Ami biztos: Egy pillanatig sem fogunk unatkozni. 

10 – 99 éves kortól ajánlott
1 – 4 játékos számára
~ 45 – 90 perc
Állapot:
12 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 650 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Ignacy Trzewiczek játéka 2015-ben jelent meg 1-4 játékos számára, ahol egy civilizációt irányítva építhetik fel a játékosok a saját kis birodalmukat.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
220 kártya, 1 Pontozólap, 4 Játéktábla, 1 Körjelző, 1 Kezdőjátékos jelző, 24 Arany jelző, 10 Védelmi jelző, 18 Támadási jelző, 136 Fa jelölő Játékszabály, További egyéb tartozékok...
 
A játék menete:
 
A játék 5 körön keresztül fog zajlani, amit a központi pontozótáblán kell jelölni. A játék rengeteg kártyával érkezik, aminek a nagy részét minden játékos felhasználhatja. Ám vannak kifejezetten a kultúrára jellemző lapok is, amit csak az őket irányító játékos építhet meg terjeszkedő birodalmában.
 
Ugyanis a játék folyamán minden játékos egy-egy híres civilizációt irányít. Mint például az egyiptomi, vagy a római.
 
A játékot minden játékos 2 saját kultúra lappal és 2 közös lappal kezdi. Ezen felül minden játékos húz egy saját kultúra lapot a kör elején a paklijából. Majd a játékos aki az aktuális kört elkezdte, felhúz annyi lapot a közös pakliból, ahány játékos van. Kiválaszt egyet, majd tovább adja a lapokat a tőle balra ülőnek. Aki ugyanígy tesz.
 
Majd a játékosok nyersanyagot termelnek. Az, hogy mit termelnek a civilizációs táblájuk tetején található. Valamint a játék során, ha egy játékos egy lapját fejjel lefelé berakja a tábla mögé a termelési részhez, akkor azokat a nyersanyagokat is megkapja ilyenkor.
 
Ezek után a játékosok sorra következve akciókat hajthatnak végre. Egy játékos egyszerre csak egy akciót hajthat végre. Majd amikor újra ő kerül sorra, megint végrehajthat egyet. Ha egy játékos passzolt, akkor már nem hajthat végre több akciót a körben, hiába kerülne újra sorra.
 
Az egyik akció lehetőség, amit a játékosok végrehajthatnak az építés. Azt, hogy egy épületet hova építhetik le a játékosok, a lapok fogják meghatározni.
 
Némelyik épület megépítése megköveteli, hogy a játékos elpusztítsa egy már lent lévő épületét.
 
A másik akció lehetőség, hogy egy már megépített épület akcióját hajtja végre a játékos.
 
A harmadik lehetőség, hogy egy lapot a kezéből rombol le egy játékos és megkapja az érte járó jutalmat, ami lehet nyersanyag vagy akár győzelmi pont is. Ilyenkor elkölt egy kard tokent.
 
Lerombolni leépített épületeket is lehet, sőt egy másik játékos épületét is, viszont az két kard tokenbe kerül a szokásos egy helyett.
 
Mindez addig folyik, amíg minden játékos passzol. Ekkor véget ér a kör.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Az ötödik kör végén a játékosok összeszámolják a győzelmi pontjaikat. A saját kultúrájukra jellemző épületek 2 pontot érnek fejenként. Míg az általános épületek egyet. Majd akinek több pontja van, megnyerte a játékot.
 
Végezetül:
 
A Birodalmi Telepesek egy olyan játék, amivel a családok és gamerek egyaránt remekül el tudnak szórakozni. Könnyedsége és jól felépített rendszere kiszolgál mindenkit, aki szereti a birodalomépítgetős stratégiai játékokat.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Játékszabály jellege
közepes
Játék mechanizmusa
kártyás, területfoglalós
Fejlesztési területek
stratégiai gondolkodás, taktikai gondolkodás, szociális képességek fejlesztése
Téma/Tematika
civilizációs
Kiadó
Portal Games
Kiadás éve
2 014
Cikkszám
KTM100002592
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.