Britannia

Britannia
Britannia
Britannia
Britannia
Britannia
Britannia
Britannia
Britannia
Britannia
Britannia

Szeretnél részt venni történelmi csatákban? Újraírni az erőviszonyokat? Egy igazán monumentális társasjáték keretein belül most megteheted mindezt. A játék segítségével újraélheted a római inváziótól a normann hódításig terjedő évezredet. Számos törzs és nép vezéreként vívhatod újra a sziget fontos csatáit, és szabhatsz más irányt történelmének. 

12 – 99 éves kortól ajánlott
3 – 5 játékos számára
~ 180 – 300 perc
új
8fV6oXcpu-E
13 390 Ft
A vásárlás után járó pontok: 670 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Lewis E. Pulsipher 1986-ban megjelent játéka 3-5 fő részére a Brit történelem vérrel írt világába hív minket, hogy újrajátsszuk a sorsdöntő csatákat és megváltoztassuk azok kimenetelét.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
Szabályfüzet, játéktábla, 251 egység, négy színben (vörös, kék, sárga, zöld): a gyalogosok, lovasok, vezérek, római erődítmények és az erődített szász városok jelzői; 17 néplap, 175 győzelmi pont jelző (1-esek, 5-ösök és 25-ösök), 1 fordulójelző, 5 dobókocka.
 
 
 
A játék menete:
 
A játékban minden játékos választ egy népcsoportot, aki irányítani fog a játék folyamán. A játék 16 fordulóból áll. Minden forduló öt fázisra bontható. A toborzás fázisban minden játékos annak függvényében, hogy hány tartományt birtokol, új seregeket állíthat ki. A mozgás fázisban a játékosok mozgathatják a seregeiket és ezzel új csatákat idézhetnek elő. A csata fázisban lezajlanak az összetűzések és a visszavonulások. A portyázók visszatérése fázisban az esetleges portyázó seregek visszatérhetnek a tengerre. Végül a túlnépesedés fázisban minden nép seregeket veszít, ha azok száma meghaladja a birtokolt tartományok kétszeresét.
 
A seregek háromféle egységből állhatnak: gyalogos, lovasság és vezérek.
 
Minden nép más és más célokkal van jelen a térképen, és különféle specialításokkal rendelkeznek.
 
A fordulók folyamán az angol történelem nevesebb korszakain és csatáin keresztül haladnak a játékosok, miközben győzelmi pontokat gyűjtenek.
 
A vezérek különleges egységek és a fordulók előre haladtával bizonyos népcsoportot kapnak.
 
A 8., 9. és 10. forduló végén a játékosok nagykirályt választanak. A játékos ezért, négy győzelmi pontot kap.
 
A királyt nem választják, hanem a 11-14 fordulóig miden fordulón keresztül meg kell nézni, hogy van-e olyan népcsoport, akinek kétszer annyi tartománya van, mint a többi népcsoportnak Anglia területén. Ekkor az őket irányító játékos nyolc győzelmi pontot kap.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot az a játékos nyeri, akinek a tizenhatodik forduló végére a legtöbb győzelmi pontot sikerült összegyűjtenie.
 
 
 
Végezetül:
 
A Britannia egy játékidőben is tekintélyes játék, így azoknak ajánljuk, akik nem sajnálják ráfordítani azt a jó pár órát, amíg a csatározások tartanak. A játék nagyon jól és valósághűen megfogta a történelmi szálakat ebben a társasjátékban, így aki egy történelem hű, csatákkal teli élményre vágyik, ebben a játékban megtalálhatja a számítását. 


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
összetett
Játék mechanizmusa
Szavazás, Területmozgatás, Szimuláció, Kockadobás, RES-02StatCheck
Fejlesztési területek
stratégiai gondolkodás, taktikai gondolkodás, rendszerező képesség
Téma/Tematika
területmeghódító
Kiadó
Fantasy Flight Games
Kiadás éve
2 007
Cikkszám
KTM100001917
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.