Carcassonne - Kereskedők és építőmesterek - 2. kiegészítő (magyar)

Carcassonne - Kereskedők és építőmesterek - 2. kiegészítő (magyar)
Carcassonne - Kereskedők és építőmesterek - 2. kiegészítő (magyar)
Carcassonne - Kereskedők és építőmesterek - 2. kiegészítő (magyar)
Carcassonne - Kereskedők és építőmesterek - 2. kiegészítő (magyar)

Az újra csomagolt Carcassonne alapjáték második kiegészítője.

 

A társasjáték kiegészítő német nyelven jelent meg, magyar játékszabállyal van ellátva. A társasjáték a szabályértelmezés után nyelvfüggetlen.

 

A Kereskedők és Építőmesterek a Carcassonne második nagy dobozos kiegészítője. A számtalan új lerakható területlapka mellett mindenki bábukészlete egy építésszel és egy disznó meeple-el bővül, amik segítségével több pontot lehet szerezni, vagy éppenséggel újabb lapkákat lerakni egy körön belül. Valamint megjelennek a kereskedelmi termékek is, mint a posztó, búza és bor, amik a játék végén extra pontokat érnek.

 

A társasjáték angol nyelvű kiadás (de nyelvfüggetlen játékmenetű), adunk mellé magyar játékszabályt.

7 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 6 játékos számára
~ 15 – 45 perc
új
4 190 Ft
A vásárlás után járó pontok: 210 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Az újra csomagolt Carcassonne alapjáték második kiegészítője.

 

A társasjáték kiegészítő angol nyelven jelent meg, magyar játékszabállyal van ellátva. A társasjáték a szabályértelmezés után nyelvfüggetlen.

 
A játékról röviden:
 
Klaus-Jürgen Wrede 2003-ban megjelent játéka 2-6 fő részére egy újabb nagy dobozos kiegészítéssel bővíti Carcassonne állandóan változó városát. Új árucikkek, új lapkák és új meeple-ek nyújtanak még csodálatosabb játékélményt.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
24 területlapka (9 bor, 6 búza, 5 posztó, 4 üres), 20 árucikk, 12 új alattvaló (minden színben egy építész és egy disznó), 1 húzózsák, 1 szabálykönyv kiegészítés
 
 
 
A játék menete:
 
A játék a megszokott módon zajlik, ám a két új alattvaló használatával lényeges különbségeket lehet elérni a játék folyamán.
 
Az építész figura használatával az adott körünkben egyszer, ha egy olyan utat vagy várat folytatunk, ahol ő tartózkodik, akkor húzhatunk még egy lapkát a húzózsákból. Lehelyezni pedig úgy lehet, ha már egy megkezdett úton vagy várban tartózkodik egy alattvalónk és ahhoz építenénk hozzá egy újabb részt, akkor ráhelyezhetjük az építészünket.
 
Ezt a figurát egészen addig nem kapjuk vissza, amíg az adott vár vagy út nem lett befejezve és kiértékelve. Valamint csak is egyszer húzhatunk újabb lapkát a zsákból, hiába tudtuk a második elemmel is folytatni a megkezdett építményt.
 
A disznót akkor rakhatjuk a mezőre és csak is a mezőre, ha van ott egy parasztunk. Ezek a figurák megnövelik a látott várak értékét számunkra. Minden vár, nem 3 hanem 4 pontot fog érni nekünk, ha miénk a mező a játék végén. A mezők tulajdonosának eldöntése közben a disznók nem számolandók bele a bábuk mennyiségébe.
 
Az új lapkák legtöbbjén különféle árucikkek is találhatóak (bor, posztó, búza). Ezeket akkor kapja meg valaki, ha befejezi az adott várat. Még akkor is, ha nem ő kapná a pontot a várért, az árucikkeket ő kapja meg.
 
Ezeket maga elé gyűjti, és akinek a legtöbb van az adott árucikkből a játék végén az 10 pontot kap érte. Döntetlen esetén mindkét játékos megkapja a plusz pontokat.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot az nyeri, akinek az utolsó lapka lerakása után a pontok összesítése végén előrébb jár a pontozótáblán. Nem szabad elfelejteni az árucikkek pontjait is hozzáadni a végső összeghez!
 
 
 
Végezetül:
 
A Carcassonne Handler und Baumeister egy kötelező darab annak, aki szereti a Carcassonne világát. Rengeteget ad az alapjátékhoz, és még ha csak ezzel a kiegészítővel bővíti is a játékot, akkor is rengeteg újdonságot tartogat a játékosok számára.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Termék jellege
játék kiegészítő
Játékcsalád
Carcassonne
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
panel lerakós, építmény kialakítós
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, helyzetfelismerés, kombinációs készség
Téma/Tematika
építkezős
Kiadó
Hans im Glück
Kiadás éve
2 016
Cikkszám
KTM100002942
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.