Carcassonne - Gróf, király és udvarhölgy - 6. kiegészítő (de)

Carcassonne - Gróf, király és udvarhölgy - 6. kiegészítő (de)
Carcassonne - Gróf, király és udvarhölgy - 6. kiegészítő (de)
Carcassonne - Gróf, király és udvarhölgy - 6. kiegészítő (de)
Carcassonne - Gróf, király és udvarhölgy - 6. kiegészítő (de)

A Gróf, Király és Szentély a Carcassonne hatodik nagy dobozos kiegészítője, ami egyből négy mini kiegészítőt is kínál a játékosok számára. Carcassonne grófja a városlakókat gyűjti maga köré, míg a király és a rablólovag plusz pontokat biztosít annak, aki a lapkát birtokolja a játék végén. A szentélyek pedig az eretnekek és a szerzetesek küzdelmét elevenítik meg a játék folyamán.

 

A társasjáték német nyelvű kiadás (de nyelvfüggetlen játékmenetű), adunk mellé magyar játékszabályt.

7 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 15 – 30 perc
új
6 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 340 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Klaus-Jürgen Wrede 2007-ben megjelent játéka 2-6 fő egy újabb kiegészítő Carcassonne világába, ami sok izgalmas modult tartalmaz az eredeti játék bővítéséhez.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
36 terület lapka, 1 gróf bábu, 1 szabálykönyv kiegészítés
 
 
 
A játék menete:
 
A játék némely modulját nem érdemes együtt játszani, mert előfordulhat, hogy olyan helyzet áll elő, hogy nem lehet több lapkát lehelyezni. Ez a Carcassonne Grófja és a folyó második modulok.
 
A Carcassonne Grófja modulban a szokásos kezdő lapkára nem lesz szükség, hanem helyette egy 12 lapkából álló kezdőterület lesz, ami maga Carcassonne városa. A városban négy negyed található (kastély, piac, kovácsműhely, katedrális). Kezdetben a gróf a kastélyban tartózkodik.
 
Amikor valaki értékelést vált ki egy lapka lehelyezésével, de nem kapna pontot érte, akkor egy alattvalóját a város egyik negyedébe helyezheti. Majd amikor egy másik értékelés lenne, akkor felhelyezheti azt a kiértékelendő területre, még az értékelés előtt. A város bizonyos részeiből csak bizonyos helyekre lehet alattvalót kirakni. Például csak a kastélyból lehet a várakra rakni bábukat.
 
Viszont olyan helyről nem helyezhető ki figura, ahol éppen a Gróf tartózkodik. Minden alkalommal, amikor valaki alattvalót rak Carcassonne városába, áthelyezheti egy másik negyedbe a Grófot.
 
A folyónál (második kiegészítő) a lapkákat kell sorra felrakni, és ez lesz a kiinduló terület a szokásos kezdőlapka helyett.
 
A király és a rablólovag plusz pontokat ad a játékosoknak a játék végén. Megszerezni úgy lehet, hogy befejez valaki egy várat, vagy utat, ami hosszabb, mint az előző játékos által befejezett, akkor maga elé veheti a lapkát. A király egy pontot ad minden befejezett várért, a rablólovag pedig egy pontot minden befejezett útért.
 
A szentélyeket a kolostorokhoz hasonlóan akkor kell kiértékelni, amikor teljesen körül vannak építve. Viszont ha egy kolostor mellé lettek lehelyezve, és mindegyikben van alattvaló is akkor verseny kezdődik. A játékos, aki először rakja körbe az épületét, megkapja a szokott pontokat, míg a másik semmit sem kap. Ez után a bábuk visszakerülnek a játékosok készletébe. Egy kolostort vagy szentélyt nem lehet úgy lehelyezni, hogy a másik fajta építményből már több van egymás mellett. A játék végeztével pedig, minden körül nem épített szentélyt úgy kell kiértékelni, mint a kolostorokat.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot az nyeri, akinek az utolsó lapka lerakása után, a pontok összesítése végén, előrébb jár a pontozótáblán. Nem szabad elfelejteni a király és a rablólovag pontjait is hozzáadni a végső összeghez!
 
 
 
Végezetül:
 
A Carcassonne Graf, König und Konsorten ideális kiegészítő azoknak, akik már több Carcassonne kiegészítővel is rendelkeznek, de bátran ajánljuk azoknak is, akik most szeretnék bővíteni Carcassonne készletüket. A négy játékvariáns bőven tartogat újdonságot mindenki számára.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Termék jellege
játék kiegészítő
Játékcsalád
Carcassonne
Játékszabály nyelve
német
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
panel lerakós, helyzetkialakítós
Fejlesztési területek
vizuális érzék fejlesztése, stratégiai gondolkodás, kombinációs készség
Téma/Tematika
területmeghódító
Kiadó
Hans im Glück
Cikkszám
KTM100000843
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.