Colt Express (eng)

Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)
Colt Express (eng)

1889 Július 11., délelőtt 10 óra. A Union Pacific Express elhagyja az új-mexikói Folsom városát, fedélzetén 47 utassal. Néhány perc múlva a vagonok tetejéről sietős léptek zaja hallatszik, majd pisztolylövések. Állig felfegyverzett banditák támadnak könyörtelenül, hogy megfosszák a becsületes utasokat a tárcájuktól és az ékszereiktől. Azonban csak egy bandita érheti el a célját. Csak egy válhat a banda leggazdagabb tagjává.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 6 játékos számára
~ 40 – 50 perc
új
9ICWGxJOtVQ
11 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 600 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Cristophe Raimbault 2014-ben megjelent játéka elnyerte a 2015-ös év játéka díjat (Spiel des Jhares). A 2-6 főig játszható játék a vadnyugati vonatrablások világába kalauzolja a játékosokat. Teszi mindezt hangulatos 3D játékelemekkel és egyedi meeple-ekkel.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
132 kártya, 1 összeszerelhető mozdony, 6 összeszerelhető vasúti kocsi, 10 tereptárgy, 26 jelző, 6 banditafigura, 1 marsall figura, szabálykönyv
 
A játék menete:
 
Ha először játszunk a Colt Expressel, össze kell szerelnünk a mozdonyt és a kocsikat. Amennyiben ezzel megvagyunk, mindenki kap egy karakterlapot, aminek a színvilága megegyezik a bandita figurájának színével, és szerepel rajtuk egy, az adott banditára jellemző egyedi képesség is. Minden játékos megkapja a tíz lapos akciópakliját és a hat lapos tölténypakliját. A marsallt és a zsákmány tokeneket felrakjuk a szabálykönyvnek megfelelően, a banditák figuráival együtt, és már kezdődhet is a vonatrablás.
 
A játék körökből fog állni. A hét körkártyából négyet kiválasztunk randomban, majd egyet a három játék végét jelző lapok közül. Minden kör elején felfordítjuk a legelső körkártyát, és a rajta lévő utasítások szerint járunk el.
 
A játékosok a kör elején felhúznak hat lapot az akció-paklijukból amivel gazdálkodniuk kell az adott kör során.
 
A kört kezdő játékos kijátszik egy lapot a körkártyán szereplő szabályok szerint, majd sorra haladunk a többi játékossal. Így egy stacket képezünk. Amikor a körkártyán lévő összes utasítást végrehajtották a játékosok, megfogjuk ezt a stacket és megfordítva, sorra kirakjuk a lapokat. Vagyis a játékosok által kirakott akciók csak ilyenkor hajtódnak végre, kezdve azzal, amit elsőként raktak le.
 
Jól meg kell gondolni, hogy mikor milyen lapot játszol ki, hiszen a banditatársad egy lépése keresztülhúzhatja a számításodat. Szóval nem árt figyelni, milyen lapokat raktak le az előtted lévők.
 
Dönthetsz úgy is, hogy amikor rád kerül a sor és egy lapot kéne leraknod, helyette inkább húzol kettő lapot. Ez akkor jön jól, ha nincs a kezedben olyan lap, amit ki szeretnél éppen játszani. 
 
Az akciók a következők lehetnek: lemászol/felmászol a vagon tetejére/ről, mozogsz a kocsik között, rálősz valakire, képen törölsz valakit, mozgatod a marsallt vagy éppen felkapsz egy csomagot a vagonban lévő értékek közül.
 
A tölténylapok akkor kapnak szerepet, amikor rálőnek valakire, vagy a marsall egy kocsiba kerül a banditákkal. Ha meglőnek, akkor kapsz egy tölténylapot attól, aki rád lőtt, és ez bekerül az akciólapjaid közé. Ezzel rontva az esélyeid a következő körben, amikor mindenki visszakeveri az összes akciólapját. A töltény lapok ugyanis hasznavehetetlen lapok a körprogramozás szempontjából. A játék végén, aki a legtöbbet lőtt a hatlövetűjével az megkapja a párbajhős díját is, ami kerek 1000 dollár.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék végén a banditák megszámolják a zsákmányuk értékét, ami a tokenek hátoldalán szerepel – ezt nem árt titokban tartani a körök alatt. A párbajhősi cím kiosztása után, aki a legtöbb pénzt zsebelte be, megnyerte a játékot.
 
Végezetül:
 
A Colt Express hangulata páratlan. A 3 dimenzióban való gondolkodás, a körök előre programozása, az egyedi játékelemek és a könnyed, gyors játékmenet együttesen olyan játékká teszik, amit mindenképp érdemes kipróbálni. 


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Colt Express
Játékszabály nyelve
angol
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Váltakozóképességek, Paklitervezés, Memória, Veddel, Megtervezettkörök/akcók, TRN-04ProgressiveTurnOrder, ProgrammedMovement
Fejlesztési területek
helyzetfelismerés, deduktív gondolkodás fejlesztés, szociális képességek fejlesztése
Téma/Tematika
vadnyugati vonatrablás
Kiadó
Ludonaute
Kiadás éve
2 015
Szerző(k)
Christophe Raimbault, Jordi Valbuena
Cikkszám
KTM500004542
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.