Dead of Winter (eng) Warring Colonies

Dead of Winter (eng) Warring Colonies
Dead of Winter (eng) Warring Colonies
Dead of Winter (eng) Warring Colonies
Dead of Winter (eng) Warring Colonies

A Dead of Winter nem a megszokott zombis társasjáték. A Crossroads mechanika új és érdekes oldalát mutatja meg a fél kooperatív társasjátékoknak. A játékosok együtt próbálnak meg túlélni a sétáló halottakkal teli télben, ám lehetséges, hogy áruló férkőzött a kolóniába. Míg mindenki közösen küzd a cél elérésében, legyen az elegendő gyógyszer vagy élelem beszerzése a csapat számára, közben mindenki a saját titkos céljait is igyekszik teljesíteni.

 

A társasjáték angol nyelvű, de adunk hozzá magyar játékszabályt.

13 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 60 – 120 perc
új
o7XoLS7MzEg
15 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 800 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
 
A játékról röviden:
 
Jonathan Glimour és Isaac Vega 2014-ben megjelent játéka 2-5 fő részére egy újszerű és egyedi szemszögből közelíti meg a zombi-túlélős játékstílust. Az eredmény magáért beszél ennél a fantasztikus társasjátéknál.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
10 kétoldalú fő küldetés kártya, 24 titkos küldetés kártya, 10 áruló titkos küldetés kártya, 30 túlélő kártya, 5 akció összegző lap, 1 kezdő játékos jelző, 25 kezdő felszerelés kártya, 120 helyszín kártya (20db minden helyszínre), 20 krízis kártya, 80 crossroads kártya, 141 token (tárgyak, zombik, túlélők), 30 zombi standy,30 túlélő standy, 2 nyom jelző, 60 műanyag standy tartó, 1 kolónia tábla, 6 helyszín tábla, 30 kocka, 1 szabálykönyv, 1 sebződés kocka
 
 
 
A játék menete:
 
Minden játékos két túlélővel kezd, de játék közben a különböző külső helyszíneken lehetőség van újabb túlélők csatlakozására. Mindenki kap két titkos küldetést, egy kolónia lakót és egy árulót. Annak megfelelően, hogy a szerepkörök kiosztásánál áruló vagy kolónia lakó szerepkör jutott neki, kiválasztja a megfelelőt. Ezt kell teljesítenie, hogy megnyerje a játékot.
 
Természetesen közben a fő küldetést is teljesíteni kell a játékosoknak összedolgozva.
 
Mindenki egy kezdő készlet tárgyal indul, de a helyszínek átkutatásával szintén szerezhető újabb és erősebb tárgyak egész sora. Minden helyszínnél fel van tüntetve, hogy melyféle tárgy, milyen gyakorisággal fordul elő az adott helyen.
 
A játékosoknak közben figyelniük kell arra is, hogy a kolónia körül minden rendben legyen. A zombik ott ólálkodnak, és nem törhetnek át a barikádon, különben megölik a bent lévő túlélőket. Elég élelem is kell, a felgyülemlett hulladékot is ki kell üríteni, különben a morál csökken. A morál csökkenése pedig olyan, amit senki sem akar. Általában.
 
A karakterek két dolgot csinálhatnak, amihez kockadobásra lesz szükség. Átkutathatnak helyszíneket vagy harcolhatnak a zombikkal. Ehhez a karakterlapokon feltüntetett célszámok fölé kell dobniuk.
 
A játékosok mozoghatnak a helyszínek között, de ekkor dobni kell a sebződés kockával, és így az út közben megharaphatják őket vagy egyszerűen sebeket, vagy fagyási sebeket szerezhetnek. Valamint a kidobott sikereken felül is kutathatnak egy adott helyszínen, amivel zajt keltenek, és nagyobb lesz az esélye, hogy zombikat vonzanak az adott helyszínre.
 
A játékosok egyike (körforgás szerűen) húz a crossroads kártyák közül, ami egy eseményt szimbolizál a kolónia életében és általában egy bizonyos személyhez vagy helyzet meglétéhez kötött, hogy meg fog-e történni. Ha megtörténik, a játékosnak választania kell a két opció közül, mielőtt tovább folytatná a körét.
 
A játékosok minden körben szavazhatnak is, hogy száműzzék az egyik játékost, mert úgy gondolják, hogy áruló és a kolónia érdekei ellen dolgozik. Ilyenkor az illető húz egyet a száműzetés/küldetés lapok közül és a szerepkörének megfelelő rész alapján módosul a küldetése.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot akkor nyerik meg a túlélők, ha teljesítik a fő küldetést. Viszont, minden egyes játékos külön-külön is nyerhet, ha a titkos küldetését teljesített. Amennyiben ez az áruló, akkor ő nyerte meg a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A Dead of Winter egy olyan kooperatív társasjáték, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Az áruló lehetséges ottléte nagyon érdekes helyzeteket szül és feszültséget kelt már a játék kezdetekor. Bátran ajánljuk mindenkinek, aki szereti a kooperatív stílusú, kicsit összetettebb társasjátékokat.

 

 SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
angol
Játékszabály jellege
közepes
Játék mechanizmusa
Akciópontok, Váltakozóképességek, Szavazás, Kooperatív, Történetmesélés, Paklitervezés, Területmozgatás, Kockadobás
Fejlesztési területek
stratégiai gondolkodás, együttműködési képesség / kooperáció, deduktív gondolkodás fejlesztés
Téma/Tematika
zombis
Kiadó
Plaid Hat Games
Kiadás éve
2 017
Cikkszám
KTM500003313
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.