Kingdomino

Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
Kingdomino
A Kingdomino egy egyszerűen tanulható, stratégiai játék. A játékosok királyokat alakítanak, akik a birodalmukat bővítik tájlapokkal. Gondolkodj előrelátóan és orozd el a többiek elől a jó lehetőségeket.
8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 15 – 20 perc
qo1q4z8SLS0
Állapot:
8 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 435 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:

Bruno Cathala (Five Tribes, Mr. Jack, MOW) legújabb stratégiai társasjátéka 8 éves kortól, 2-4 játékos részére egy könnyed stratégiai kalandra hív minket.


Mit kapunk a dobozban?

4 kezdőlapka, 4 háromdimenziós kastély (a játékosok színeihez igazítva), 48 két oldalú dominó (számok és tájak), 8 királyfigura négy színben.


A játék menete:

A játék célja, hogy minél több összefüggő területet tudjunk kialakítani és ezeken a területeken legyenek koronák is.

A játék elején minden játékos kap 1 kastélyt a kezdő mezőjére. Ez a mező jollyjokerként fog üzemelni, bármilyen tájlapka helyezhető lesz mellé.

A királyságok 5x5-ös területen kell, hogy elférjenek és a kezdő lapkánk mellé építünk. Nem szükséges, hogy középen legyen a királyi vár, de legalább egy oldalával csatlakoznia kell a földjeinkhez.

A játékot attól függően, hogy ketten vagy többen játsszuk két féleképpen kell előkészíteni. Ha csak két fő fog játszani, úgy 2-2 király bábut kapnak a játékosok és 24 dominó fog a játékban felkerülni. Amennyiben 3-4 fővel játsszuk, úgy minden játékos 1-1 király bábut kap. A dominó kockák 3 főnél 36 darabbal lesznek jelen, 4 főnél az egész készletet használjuk.

A tájlapkák közül négyet találomra kiemelünk és a hátoldalukon látható számozás szerint felhelyezzük őket sorrendben a legkisebbel kezdve. Felhelyezés után felfordítjuk őket és a kezdő játékos felteheti a király figuráját (ha ketten játsszuk, akkor felváltva a kettő bábut). A négy tájlapka közül bármelyikre le lehet helyezni a bábut. Ha minden játékos bábuja elfoglalta a helyét, felkerül a második sor tájlapka is, úgyan úgy, mint előzőleg. 

A második kör választását az kezdi, aki a legfelső lapkára tette a bábuját. Választhat magának egy új területet, azaz ráteheti a bábuját. Amelyik tájlapkáról ellépett, azt helyezheti a királysága mellé.

Ez a lépés folyamat fogja végig kísérni a játékot. A játékosok célja, hogy egy-egy tájterületből minél több összefüggő mezőt hozzanak létre. Még fontosabb, hogy ezeken a mezők egyikén minimum egy korona legyen, ugyanis a végpontozáskor csak azok a területek érnek bármit, ahol az összefüggő rész egyik lapkáján volt korona. Ha több koronát is sikerült beleépíteni, úgy a számolásnál annyival kell szorozni az összeépült területeket.


Hogyan lehet nyerni?

Az alapjátékban felszorozzuk a koronák számával az összeépített tájegységek számát. Egy dominó két négyzetből áll, ezek a négyzetek lehetnek különböző tájak is. A sarokkal érintkező területek nem minősülnek összeérőnek.

A játék felkínál több játék variációt is, pl. hogy két fővel használjuk az összes tájkartont és 7x7-es területre építhetünk, stb.

A játék végén mindig az nyer, akinek több pontja lett.


Végezetül:

A játék alapszabályai pár perc alatt megtanulhatóak, még is egy remek stratégiai játék. Érdemes előre tervezni, nézni a többi játékos lépéseit és kombinációit. Hogy melyik tájkartonból mennyi van és a koronák hogyan oszlanak el, azt egy külön táblázatban látni fogjuk, így aki szeretne még inkább stratégiázhat!

Bátran ajánljuk családoknak és az összetettebb játékokat kedvelőknek is, hiszen több van ebben a játékban, mint azt elsőnek hinnénk!SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Kingdomino
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
kezdő
Játék mechanizmusa
Lapka-elhelyezés, Kártyahúzás, TRN-02StatTurnOrder
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, helyzetfelismerés, kombinációs készség
Téma/Tematika
királyság
Kiadó
Blue Orange
Kiadás éve
2 017
Cikkszám
KTM100003141
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.