Perudo

Perudo
Perudo
Perudo
Perudo

A Perudo egy igazi blöffölős játék! A játékosoknak egy-egy dobópoharuk és megannyi dobókockájuk van, amelyek összértékét egyszer kidobva egymás fölé kell licitálniuk! Aki a legmagasabb helyes értéket mondja be, az megnyeri a kört...de jajj neki, ha fel is kell mutatni a bemondott számot!


A játék olasz nyelvű, de nyelvfüggetlenül játszható.

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 6 játékos számára
~ 30 – 35 perc
új
xvlm5BnRKU0
8 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 425 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:

Az eredetileg perui játék, a világon mindenfelé közkedvelt parti játék, amely jól vegyíti a szerencse szerepét, a blöffölést és a licitálós játék meneteket. A játékot 2 főtől 6 főig játszhatjuk, 8 éves kortól.


Mit kapunk a dobozban?

6 pohár, fedél, 30 db hat oldalú kocka, vászonzsák, játékszabály


A játék menete:

Minden játékos magához vesz egy dobópoharat és 5 kockát. Mindenki megrázza a pohárban a kockáit és azt szájjal lefelé az asztalra dönti. A kidobott kocka értékeket rejtjük a többi játékos elől. A kezdő játékosnak licitet kell mondani. A dolga az, hogy helyesen tippelje meg: a játékosok dobókockái közül hány darab mutat azonos értéket (a játék során az 1-es oldalak jokerként játszanak). Tegyük fel, hat játékos játszik, azaz összesen 30 dobókocka van játékban. A kezdő játékos bemondja egy tippjét, például 74 (azaz hét darab négyes oldalú kockát dobtak ki összesen a játékosok - vagy 4-es oldalt helyettesítő egyes számértéket), majd következik óramutató járásával a következő játékos. Ő már nem mondhat 74 alá, csak fölé. 

A játék egészen addig megy, amíg valaki már nem mer nagyobb számot megtippelni. Ekkor be kell mondani a "perudo" azaz kételkedem szót, amelyre az előtte elhangzott licitet megpróbálják bizonyítani a játékosok. Ekkor mindenki felfedi a poharait és megszámoljuk, valóban van-e annyi és olyan oldalú dobókocka, amit az előző játékos bemondott.

Amennyiben helyesen mondta be a perudo szót a játékos, úgy a rossz licitet tett előző játékos veszít egy dobókockát. Ha viszont helytelen kételkedett, úgy neki kell egy dobókockát a készletéből a vászonzsákba tennie. 


Hogyan lehet nyerni?

A kirakott dobókockák mennyisége a játék végéig rejtve marad, emlékeznünk kell arra, hogy mennyivel csökkent a licitként bemondható számok kombinációja.

A játékot az nyeri meg, akinek marad dobókockája a játék végén.


Végezetül:

A Perudo világszerte közkedvelt társasági játék. Nagy újrajátszhatósága és izgalmas játékmenete miatt az egész család kedvencévé válhat!SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
angol
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
kezdő
Játék mechanizmusa
Kockáztatás, Kockadobás, Játékoskiiktatás
Fejlesztési területek
kombinációs készség, helyzetfelismerés, koncentrációs képességek fejlesztése
Téma/Tematika
kockák
Kiadó
Asmodee
Kiadás éve
1 993
Cikkszám
KTM500002771
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.