Piszkos Fred

Piszkos Fred
Piszkos Fred
Piszkos Fred
Piszkos Fred
Piszkos Fred
Piszkos Fred

A Piszkos Fred egyszerre blöff és stratégiai társasjáték. Mindez pedig Rejtő Jenői világában. A regényből jól ismert szereplők köszönnek vissza ebben a könnyed játékban, melynek során a kikötői kocsmákban és a három főszereplőnél próbálunk minél nagyobb befolyást és támogatókat szerezni. Minden forduló elkerülhetetlenül egy Nagy balhéba torkollik, ahol mindenki a kocsmákban megszerzett gengsztereit felhasználva megpróbálja a lehető legtöbb pontot összegyűjteni.

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 10 játékos számára
~ 45 – 90 perc
új
9 390 Ft
A vásárlás után járó pontok: 470 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Aczél Zoltán és Árvai Péter 2010-ben megjelent játéka, 2-10 fő részére Rejtő Jenő világába vezeti el a játékosokat pár méltán híres csetepatéra invitálva őket.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 db játéktábla, 110 db játékkártya, 60 db fa játékfigura, magyar nyelvű játékszabály
 
A játék menete:
 
A Piszkos Fred-ben a játékosok megpróbálnak minél több gengsztert maguk mellé állítani, a körök végén óhatatlanul megtörténő csetepatéra. Ezt oly módon teszik meg, hogy a náluk lévő négy kocsma lapból fejjel lefelé kijátszanak egy lapot. Majd egyszerre felfordítják azokat. A lapon szereplő helyre lerakhatnak a rendelkezésükre álló hat figurából akármennyit. Azonban jól meg kell gondolni, hova mennyit is raknak le, hiszen a következő körökre nem marad bábu. Mindez addig zajlik, amíg mindenkinek elfogytak a bábui.
 
Ekkor meg kell nézni, hogy melyik kocsmában ki van többségben. A többségben lévő játékos elvihet egyet az ott tartózkodó két gengszterlapból. Döntetlen esetén pedig lehetőség van akár mind a két lap megkaparintására is.
 
Mindegyik gengszterlapon egy szám szerepel. Ezeknek a következő fázisban lesz jelentősége. Ugyanis, miután mindenki megszerezte a lapokat, a játékosok a középen lévő köríves sávba kijátszhatnak lapokat. Mindenki annyi pontot kap egy-egy lap lehelyezése után, amennyi lapból áll a sor a lehelyezés után.
 
A játék folyamán lehetőség van segítséget kérni a könyv három főszereplőjétől is, körönként maximum egyszer. Ezt úgy lehet elérni, hogy az egyik bábuját a játékos a szereplő portréjára rakja, majd a harmadik fázisban a megfelelő lapot játssza ki a megfelelő helyre. Ezzel plusz pontokat szerezhet.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék a fent említettek alapján zajlik öt körön keresztül. A játékot az nyeri, aki az ötödik kör végén a legtöbb pontot szerezte a nagy bunyók alkalmával.
 
Végezetül:
 
A Piszkos Fred egy igazán könnyed szórakozást ígérő társasjáték, ahol még is meg kell gondolni, mikor és hova rakjuk le a bábuinkat. Ajánljuk mindenkinek, akik szeretik a könnyű stratégiai játékokat, vagy csak egyszerűen egy felhőtlen szórakozásra vágynak egy igazán hangulatos társasjátékkal.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
közepes
Játék mechanizmusa
táblás (klasszikus), kártyás
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, helyzetfelismerés, szociális képességek fejlesztése
Téma/Tematika
mese
Kiadó
Gém Klub Kft.
Szerző(k)
Aczél Zoltán, Árvai Péter
Cikkszám
KTM100000530
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.