Praga Caput Regni

Praga Caput Regni
Praga Caput Regni
Praga Caput Regni
Praga Caput Regni
Praga Caput Regni
Praga Caput Regni

Európa szíve! IV. Károly Bohémia királya és a Szent Római Birodalom igazságosztója trónra kerül. Prága városában építkezés vesz kezdetét, központi elemként a kastéllyal, az ikonikus (Károly) híddal, mely a Moldva fölött ível át, az egyetemmel és a katedrálissal. Így válik Prága városa immáron Európa legnagyobb városainak egyikévé. Alakítsátok hát fővárossá IV. Károly uralkodása alatt!


A Praga Caput Regni társasjátékban a játékosok mind azon szorgoskodnak, hogy Prága városát minél gazdagabbá tegyék, persze úgy, hogy közben saját malmukra hajtsák a vízet!

12 – 99 éves kortól ajánlott
1 – 4 játékos számára
~ 30 – 120 perc
új
DtnjZsFyt2U
17 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 875 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:

A Praga Caput Regni társasjáték atyja, Vladimír Suchý egy viszonylag komplex játékot talált ki, melyet 2020-ban adtak ki 1-4 játékos részére, 12 éven felüli korosztály számára.


Mit kapunk a dobozban?

1 fő játék tábla, 4 játékos tábla, 8 műanyag nagy kapocs, 1 műanyag kis kapocs, 4 pont jelölő (minden játékos színében 1-1), 4 király útja jelölő (minden játékos színében 1-1), 11 kocka jelölő (minden játékos színében), 6 akció terület, 4 akció tábla, 8 nyersanyag token, 30 fejlesztési terület lapka (11 általános és 4 speciális minden területen), 36 épület lapka (14 általános és 4 speciális épületet tartalmazó, minden területen), 36 fal lapka (14 általános és 4 speciális, minden területen), 24 technológia lapka, 2 áttekintő táblázat, 1 Éhezők fala, 1 Szent Vitus székesegyház építési területe (plusz 3-3 alternatív lapka ezekhez), 3 Király útja lapka, Károly híd, 2 féle híd lapka (6-6 csoportonként), 11 tér lapka, 30 piros és kék bónusz token, 8 piros és kék 3-asszámmal jelölt token, 6 arany ablak jelölő, 14 ezüst ablak jelölő, 12 tojás jelölő, 4 tojás jelölő 3-as számmal, 1 darab 5 pont jelölő token.


A játék menete:

A játék fő táblájára pakoljuk fel a különféle elemeket: a Károly híd dombos oldalára kerüljenek fel az összeállítást igénylő elemek (Éhezők fala és Szent Vitus székesegyház) és a változó lapkák, a laposabb oldalára pedig szintén a játékonként eltérő lapkák.

A játékosok előtt elterülő látkép az 1300-as évek végi Prágát mutatja, amely korszak épületeit remekül bemutatja a Praga Caput Regni társasjáték (magának a játéknak több történelmi vonatkozása is van, mint, hogy tojásokat használtak a Károly híd megépítésére).

A játék komplexitását nem a játék menet, hanem az abban való stratégiázás fogja jelenteni. A játékosok 6 akció közül választhatnak: a Királyok útján indul el, az ókori negyedben vagy a város falon kívülre épít épületet, a termelését növeli (arany és kő termelés) vagy saját akciók erősítése.

A játékosok a saját kis paneljükön számolják az erőforrásaikat és külön területen építik a város részleteket (szintén itt lehet saját akciókat megerősíteni). A lapka választás a játék tábla malom szerű részén zajlik, amely egyben a kör jelző is. Egy-egy körnek akkor van vége, ha a malom kereke a neki szánt részre nem érkezik, akkor a kör számláló egyel tovább halad, majd folytatódik a játék.


Hogyan lehet nyerni?

Ha a kör jelölő a homokórához ért, véget ér a játék. A játék végénél egy végső pontozásra még sor kerül, majd nyertest hírdetünk.

A játékosok a játék menet folyamán megannyi helyen tudnak bónusz pontokat gyűjteni, így a végső pontozás előtt már alakul a játékosok nyerési esélye.


Végezetül:

A játék készítőjének olyan társasjátékokat köszönhetünk, mint a Pulsar 2849 és az Underwater Cities, azonban ennél, a Praga Caput Regni társasjátéknál érezhető leginkább át lett gondolva. Vladimír Suchý cseh származásának köszönhetően különös utánjárást vehetünk észre mind kidolgozás, mind játékmechanizmus szempontjából.

Legyél kezdő vagy gyakorlott társasjátékozó, a Praga Caput Regni-nél elsőre nem feltétlenül fogsz jó stratégiát találni. A társasjáték oly annyira euro game, hogy megannyi lehetőséget biztosít pont szerzésre: legyen szó épületek lerakásáról, várfal építésről, a Királyi útról, mind-mind kapcsolódik egy másik tevékenység elkezdéséhez vagy folytatásához.

Izgalmas, összetett gondolkodást igénylő, magával ragadó társasjáték családoknak vagy baráti társaságoknak!SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
összetett
Játék mechanizmusa
Lapka-elhelyezés, Hatszög-rács, Területfoglalás, Területbefolyásolás/irányítás, Játékvégibónuszok, Változósetup, ECO-05Income, TrackMovement, ThreeDimensionalMovement
Fejlesztési területek
stratégiai gondolkodás, taktikai gondolkodás, kombinációs készség
Téma/Tematika
város építés
Kiadó
Gém Klub Kft.
Kiadás éve
2 021
Cikkszám
KTM100005099
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.