Ticket to Ride - India and Switzerland (eng)

Ticket to Ride - India and Switzerland (eng)
Ticket to Ride - India and Switzerland (eng)
Ticket to Ride - India and Switzerland (eng)
Ticket to Ride - India and Switzerland (eng)
Ticket to Ride - India and Switzerland (eng)
Ticket to Ride - India and Switzerland (eng)

A Ticket to Ride most Indiába és Svájcba hívja a bátor vasútmogulokat. A játékban nem egy, de két új mappát is találunk. Svájcban akár már az országok közt is utazgathatunk, meglátogatva Olaszországot, Németországot vagy Ausztriát. Vagy szívesebben utaznál India elbűvölő városain keresztül? Az is megoldható. A játék önmagában is játszható, de szükség lesz hozzá a vasúti kocsikra és a vagonkártyákra az alapjátékból!

 

A társasjáték angol nyelvű, de adunk hozzá magyar játékszabályt.

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 30 – 60 perc
új
RRP: 13 990 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

11 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 345 Ft
Győri készlet
1 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Alan R. Moon és Ian Vincent 2011-ben megjelent játéka a Ticket to Ride univerzumának egyből két csodás országba is elkalauzolja a játékosokat.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 nagy játék tábla mindkét oldala egy-egy térképet ábrázol (Svájc és India), 46 svájci menetjegy kártyát tartalmaz, melyek közül: 34 várost köt össze várossal, 12 várost köt össze országgal, vagy országot országhoz, 58 India menetjegy kártyát, szabálykönyveketVonatokat és vagonkártyákat NEM tartalmaz, mivel ez csak kiegészítő, a vonatokat az alap játékból tudjátok kivenni hozzá.
 
A játék menete:
 
A játék egy dupla oldalú térképet tartalmaz. Döntsék el a játékosok, hogy melyik oldalon akarnak játszani.
 
Amennyiben a Svájci oldalt választották:
 
A svájci térkép először egy nagyon limitált kiadásban jelent meg, így aki nem tudta beszerezni akkor, most örülhet.
 
A térképen rengeteg az alagút, amit már ismerhetnek a játékosok a Ticket to Ride Európából. Ez azt jelenti, hogy az útvonal megépítésénél fel kell fordítani három lapot a vagonkártyák közül, és az azonos színűek, valamint a wild cardok drágíthatják az útvonal megépítését.
 
A másik nagy érdekessége ennek a térképnek a menetjegy kártyák. A többi Ticket to Ride játéktól eltérően, itt lehetőség van egyik országból a másikba utazni velük. Sőt, több választási lehetősége is lesz a játékosnak. Azonban mindig csak a legtöbb pontot érő útvonal számít a játék végén, hiába lett több útvonal is összekötve a lapról a játék folyamán.
 
A mozdony lapok is másképpen működnek ezen a térképen. Ha kijön egy a sorba, akkor az aktuális játékos ingyen felveheti. Viszont csak alagútban való vasútvonal építéséhez lehet felhasználni őket.
 
Amennyiben az Indiai oldalt választották:
 
A térkép jobb alsó sarkában található az indiai oldal legnagyobb érdekessége. Ugyanis, ha a játék során sikerül összekötni két célvárost több útvonalon keresztül, akkor bónusz pontokat kap érte a játékos. Annak függvényében, hogy hány ilyen „körutazást” tudott kialakítani a játék folyamán.
 
Ez pedig új stratégiára készteti a játékosokat, és sokkal több lesz az építkezés a játék folyamán, mint a vagonkártya húzás.
 
A gyors építkezésre szükség is lesz, mert az India térképen nagyon sok az egy vagy két kocsihelyből álló útvonal, és nagy csaták fognak kialakulni értük.
 
A térkép másik érdekessége a kikötők. Ezek hosszabb útvonalak, amiknél a mozdonyokat is be kell vetni, de lehetőséget nyújtanak az ország belsejében dúló vasúti torlódás kikerülésére.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A Ticket to Ride játékok megszokott módján kell kiértékelni a menetjegy kártyákat és a felrakott vagonokat a játék végén. Az India térképen nem szabad elfeledkezni a többszörös város összeköttetés bónuszokról sem! Majd a játékos, akinek több pontja van, megnyerte a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A Ticket to Ride India és Svájc játékot ajánljuk mindenkinek, aki szeretné újabb térképekkel bővíteni vasútbirodalmát. Mivel kettőt is kap a dobozban, garantáltan jó vétel. Maga a játék eléggé a konfrontációra épít, így aki inkább csak a saját dolgát szeretné csinálni a vasútépítés közben az készüljön fel, hogy bizony itt, a többi játékos bele fog piszkálni a terveibe. Méghozzá elég gyakran.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Termék jellege
játék kiegészítő
Játékcsalád
Ticket to Ride
Játékszabály nyelve
angol
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
helyzetkialakítós, területfoglalós
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, szociális képességek fejlesztése, kombinációs készség
Téma/Tematika
vonatos
Kiadó
Days of wonder
Kiadás éve
2 014
Szerző(k)
Alan R. Moon, Ian Vincent
Cikkszám
KTM100000062
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.