Ticket to Ride (eng)

Ticket to Ride (eng)
Ticket to Ride (eng)
Ticket to Ride (eng)
Ticket to Ride (eng)
Ticket to Ride (eng)
Ticket to Ride (eng)

Zseniális társasjáték a könnyed stratégia játékok kedvelőinek. A játékosok vasútvonal összeköttetéseket próbálnak teremteni Amerika városai között, és minél több titkos megbízást sikerül elvégezni, annál nagyobb az esély a győzelemre. Érdemes azonban hosszú távon tervezni, mert a leghosszabb összefüggő szakasz tulajdonosa jelentős előnyre számíthat a véghajrában.

 

A társasjáték angol nyelvű kiadás, de adunk hozzá magyar játékszabályt.

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 30 – 60 perc
új
muewZ_lUUpo
23 090 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 155 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Alan R. Moon játéka 2004-ben látta meg a napvilágot, és azóta a sikere mondhatni, töretlen. Ezt a játékot megannyi ország jelölte az év játéka díjra, és sokat meg is nyert. Szóval a jó szórakozás borítékolható a 2-5 fős csapatok számára, akik leülnek egy kis vasútvonal építésre.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 tábla Észak-Amerika vasúti térképével, 240 vasúti kocsi, 144 játékkártya, 110 vagonkártya, 2 reklámkártya, 5 fabábú a pontok számlálásához, 1 szabálykönyv, 1 Days of Wonder on-line acces number
 
A játék menete:
 
A kihelyezett térkép mellé lerakjátok a megkevert 110 vagonkártyát. Mindenkinek kiosztjátok a vasúti kocsijait, a kezdő kártyakészletét és a feladatkártyáit, és már indulhat is a játék.
 
A játék során, amikor rajtunk van a sor, háromféle dolog közül választhatunk, hogy mit is akarunk csinálni az adott körben.
 
Az első opció, hogy magunkhoz veszünk még a vagonkártyák közül. Ennél az opciónál arra kell figyelnünk, hogy ha kocsi kártyát veszünk el, akkor két darabot vehetünk el, akár úgy is, hogy megvárjuk melyik kártya jön a már felvett helyére a pakliból. Vehetünk fel mozdony kártyákat is, de abból csak egy darabot, mert ez a lap egy akármilyen színű (wild card) lapnak felel meg. Vagy vehetünk lapot a pakli tetejéről vakon, ám ekkor mind a két lapot onnét kell elvennünk.
 
A második opció, hogy megépítünk egy vasútvonalat. Ilyenkor az egyik várostól a másikig tartó teljes útvonalat meg kell építenünk, a kezünkben tartott lapok segítségével. Ilyenkor a kezünkből annyi lapot kell kijátszanunk, amilyen hosszúságú a megépíteni kívánt útvonal. Figyelem! A lapoknak megegyező színűeknek kell lenniük a vasútvonal színével. A szürke útvonalakat bármilyen színű lapokkal megépíthetjük, ám ez esetben is, a lapoknak azonos színűek kell lenniük. Tehát egy öt hosszúságú, szürke útvonalat nem építhetünk meg 3 piros és 2 sárga lapból, hanem vagy csak sárga vagy csak piros lapok segítségével.
 
A harmadik opció, hogy új feladatkártyát húzol. Ilyenkor kapsz 3 lapot, amiből egyet meg kell tartanod, a többit pedig eldobhatod. Azonban ha akarod, megtarthatsz több feladatlapot is.
 
Mindez addig folytatódik, amíg valakinek már csak kettő vagy kevesebb vasúti kocsija marad. Ekkor még mindenkinek van egy köre, majd jöhet a pontszámlálás.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A pontszámlálásnál kapnak jelentőséget a feladatkártyák. Minden teljesített feladat plusz pontot ad a játékosnak, és minden nem teljesített feladat mínusz pontokat von maga után. Ezeket összeszámolva és lelépve a pontozón, jöhetnek az útvonalak hosszúságának megszámlálásai. Minél hosszabb útvonalakat voltál képes megépíteni a játék során, annál több pontot hoznak neked a játék végén, tehát érdemes erre is odafigyelni. Sőt, aki a leghosszabb útvonalat építette, extra pontokkal gazdagszik. Valamint a megmaradt vasúti vagonjaid után is kapsz pontokat. Ezek után, akinek a legtöbb pontja van, megnyerte a játékot.
 
Végezetül:
 
A Ticket to Ride mára egy igazi klasszikus lett, amit minden magát társasjátékosnak nevező személynek birtokolnia illene. A játék egyszerűen nagyszerű. Ajánljuk tehát mindenkinek, aki egy könnyen megtanulható, stabil és garantált szórakozást nyújtó játékra vágyik, amit bármikor elővehet a polcról, ha társasozni támad kedve.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Ticket to Ride
Játékszabály nyelve
angol
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Paklitervezés, Kártyahúzás, Útépítés, Merjésnyerj, Játékvégibónuszok, Connections, Contracts
Fejlesztési területek
kombinációs készség, taktikai gondolkodás, szociális képességek fejlesztése
Téma/Tematika
vonatos
Kiadó
DoW
Kiadás éve
2 004
Cikkszám
KTM500005634
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.