Twilight Struggle Deluxe Edition (eng)

Twilight Struggle Deluxe Edition (eng)
Twilight Struggle Deluxe Edition (eng)
Twilight Struggle Deluxe Edition (eng)
Twilight Struggle Deluxe Edition (eng)
Twilight Struggle Deluxe Edition (eng)
Twilight Struggle Deluxe Edition (eng)

1945-öt írunk, a második Világháborúnak vége, de újabb konfliktus fenyegeti a világot. A két szuperhatalom közti hidegháború veszélybe sodorhatja akár az egész bolygót. A játék folyamán a két résztvevő az Egyesült Államok és a CCCP vezérének szerepkörébe bújva vívja meg ezt a gigászi csatát, hogy kiderüljön, ki lesz az egyetlen nagyhatalom a konfliktus végére


A társasjáték  az angol nyelvű, 8. kiadás.

14 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 2 játékos számára
~ 120 – 180 perc
új
32 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 625 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Ananda Gupta és Jason Matthews 2005-ben megjelent játékának deluxe kiadása 2 fő részére a talán legjobban megalkotott társasjátékot nyújtja a játékosok számára ebben a témakörben.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 játéktábla, két nyomótáblányi karton jelző, 110 kártyalap, 2 referenciakártya a játék megkönnyítéséhez, 2 hatoldalú dobókocka, 1 szabálykönyv
 
 
 
A játék menete:
 
A játékosok az egyik felet irányítva a játékban törekednek arra, hogy lezárják a hidegháborús konfliktust, és megragadják a végső győzelmet a másik felett.
 
A játéktéren minden fél a saját kiinduló befolyás jelzőivel indul és 8 lappal a kézben a háború kezdeti fázisának paklijából.
 
Majd sorra játszanak ki lapokat a körök alatt, amiből összesen 10 van.
 
A különböző országok meghódításával, főleg ha az egy hadszíntér ország, pontokat szerezhetnek az értékelő lapok kijátszásakor. Az, hogy mennyi pontot szereznek így, attól függ, hogy mekkora a befolyásuk az adott régióban. Ilyenkor a pontozósávon annyit kell a saját oldaluk felé léptetni a jelzőt, amennyit kaptak, de nem a nulla ponttól, hanem attól, ahol éppen a jelző állt.
 
A kijátszott lapokat többféleképpen fel lehet használni. Vagy parancs pontokat szerez vele a játékos, ami a fent lévő csillagban lévő számérték, vagy a szöveges részt hajtja végre. Viszont akármelyiket is választja, a másik fél a nem kiválasztott opciót fogja tudni végrehajtani.
 
A játékos dönthet úgy is, hogy a lap segítségével puccsot kísérel meg végrehajtani, és így újra felosztani vagy meggyengíteni ellenfele befolyását egy adott országban.
 
Végül dönthet úgy, hogy eldobja a lapot és egy kockadobás segítségével megpróbál előrébb jutni az űrversenyben, ami különféle előnyöket biztosít a számára.
 
Minden város neve mellett található egy számérték. Ennyi befolyással kell rendelkezni az országban, hogy egy fél irányítani tudja. Valamint, ha a másik fél is pontot szerez az országban, akkor még az ő pontjait is hozzá kell számítani a saját összértéknél, hogy a befolyást megtartsa.
 
Befolyást a parancspontok elköltésével lehet szerezni.
 
A körök előre haladtával újabb lapok adódnak a paklihoz, ami a háború közép és vég szakaszát jelzik.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék addig tart, amíg a tízedik kör végén a háború végszakasza is lezárul. Ekkor, akinek az oldalán van a pontjelző, az nyer. Ha valaki elég befolyást szerez Európában, azonnal megnyeri a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A Twilight Struggel egy remekül megalkotott szinte már wargame, ám mégis komoly euró elemeket tartalmazó társasjáték. Bátran ajánljuk mindazok számára, akik szeretik a komoly stratégiai döntésekkel járó, kicsit összetettebb, két fős társasjátékokat.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
angol
Játékszabály jellege
közepes
Játék mechanizmusa
(birodalom) építős, helyzetkialakítós
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, stratégiai gondolkodás, kombinációs készség
Téma/Tematika
hideg háború
Kiadó
GMT Games
Cikkszám
KTM500002802
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.