Venezia 2099

Venezia 2099
Venezia 2099
Venezia 2099
Venezia 2099
Venezia 2099
Venezia 2099
Velencét, a varázslatos várost egy sötét jóslat fenyegeti. A jóslat szerint a város elkerülhetetlenül a tenger mélyére süllyed. Éljed át a játékkal a lagúnák városának hangulatát! Lépj egy műgyűjtő szerepébe és kutass értékes kincsek után! A játékosok feladata, hogy utat építsenek ki a süllyedő városrészekből a lebegő szigeteket használva és minél több kincset mentsenek meg az elsüllyedéstől. Gondolák segítik majd, hogy kimeneküljenek a látszólag reménytelen helyzetből.
8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 60 – 90 perc
Állapot:
7 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 385 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Leo Colovini 2014-ben megjelent játéka 2-5 fő részére a hangulatos velencei környezetbe invitálja a bátor kincsvadászokat.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
64 nagy lapka (48 lapka Velence városrészeivel, 16 lapka úszó szigettel az elő és hátoldalán), 1 játéktábla (4 egymásba dugható rész 64 játékmezővel), 20 játékbábu, 52 játékkártya (42 jóslatkártya, 10 gondolakártya), 60 kicsi kincslapka, 60 érme
 
A játék menete:
 
A játék kezdete előtt össze kell illeszteni a négy játéktér részt. Majd a megkevert lapkákkal véletlenszerűen fel kell tölteni az üres helyeket. Minden játékos kap a játékosok számának megfelelően 8 vagy 9 jóslat lapot. A többi lapot félre lehet tenni, ezek nem vesznek részt a játékban. Minden játékos eggyel több érmét kap, mint ahány lapot kapott. Majd mindenki megkapja a két gondola lapját, a választott színében és a hozzá tartozó bábukat.
 
A játék némiképp eltér a két játékos változatban, amiről a szabálykönyvben lehet informálódni.
 
Kezdődhet is a játék.
 
A kezdő játékostól indulva mindenki sorra felrak egy figurát az általa választott mezőre. Ez egészen addig folytatódik, míg mindenki lehelyezte a bábuit. Egy mezőn csak egy bábu állhat, és egy játékos minden figurája különböző számmal jelölt mezőn kell, hogy álljon (vagy egy platform mezőn).
 
Majd a soron következő játékos a körében hátrom dolgot tehet szabadon.
 
Mozgathatja az egyik bábuját. A mozgás egyenes vonalban történhet akármelyik irányban. Kanyarodni nem lehet közben, csak is egyenes vonalú mozgást végezhet.
 
Pénzért vehet kincset. Ám ha ezt megtette, akkor ki kell játszania egy prófécia kártyát.
 
A kijátszott kártyán jelölt szín és szám kombináció azt jelöli, hogy a pályán egy ilyen mezőt át kell fordítani a hátlapjára, amin víz van. Ez jelzi, hogy Velence ezen része elsüllyedt.
 
A bábuk nem mozoghatnak át olyan lapkán, ahol víz található, és olyan mezőn sem, ahol egy másik bábu áll.
 
A kijátszott prófécia kártya a kézben tartott legalacsonyabb számú lap kell, hogy legyen. Amennyiben több ilyen lap van, akkor a játékos választhat, hogy melyiket játssza ki. Amennyiben a mezőn, ami elsüllyedne áll már egy figura, akkor az, és az esetleges pénz is elsüllyed a városrésszel együtt.
 
A figura elvesztését a tulajdonosa megakadályozhatja, ha ekkor kijátszik egy gondola lapot. Ekkor átrakhatja a bábut egy általa választott mezőre.
 
A gondola kártyákat arra is fel lehet használni, hogy olyan helyre juttassák a játékosok egy bábujukat, ami előtt akadály van. Ekkor szabadon áthaladhat figurán és vízen is.
 
Mindez addig zajlik, amíg minden prófécia lap ki lett játszva.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot az nyeri, akinek a legtöbb pontja van a játék végén. Pontokat a játékosok a begyűjtött kincseikért kapnak. A mezőkért, amin még fent áll egy bábujuk, valamint a megmaradt érméikért.
 
Végezetül:
 
A Venezia 2099 egy izgalmas stratégiai játék, ami ideális a társasjátékokkal éppen most ismerkedők számára is. A süllyedő város, és az egyre kényesebb döntések meghozatala igazán izgalmassá teszik a játékmenetet.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
közepes
Játék mechanizmusa
táblás (klasszikus), ügyességi
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, helyzetfelismerés, kombinációs készség
Téma/Tematika
történelmi
Kiadó
PIATNIK_HU
Kiadás éve
2 014
Cikkszám
KTM100002493
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.