Agricola (hobbi változat)

Agricola (hobbi változat)
Agricola (hobbi változat)
Agricola (hobbi változat)
Agricola (hobbi változat)

Közép-Európa az 1670-es években. Az 1348 óta tomboló pestist végre megállították. A civilizáció újra fejlődésnek indulhat. Az emberek hozzálátnak birtokaik rendbehozatalához, fejlesztéséhez. A parlagon heverő mezőket újra meg kell művelni, felszántani majd aratni. Az előző évek éhínségének hatására megnő az emberek húsfogyasztása, amelynek következtében az állattartás is fejlődésnek indul. Csatlakozz te is az újjáépítőkhöz és rendezd be a saját farmodat!

 

 

12 – 99 éves kortól ajánlott
1 – 4 játékos számára
~ 30 – 120 perc
X8qMi5XEUYA
Állapot:
11 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 595 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Uwe Rosenberg 2007-ben megjelent játékának átdolgozott, hobbi kiadása, 1-4 játékos számára a földművelés világába vezeti el a résztvevőket, ahol bizony nem könnyű az élet és sokat kell dolgozni a sikerért, de a végeredményért megéri.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 játéktábla, 4 birtoktábla, 1 fejlesztéstábla, 2 játéktábla toldás, 2 tábla játékváltozatokhoz, 1 "Másodállás" akció tábla, 23 faház/szántás lapka, 16 vályog/kőház lapka, 36 "1 étel" jelölő, 8 "5 étel" jelölő, 3 javaslat jelölő, 10 többszöröző lapka, 120 kártya (fejlesztések, mesterségek, akciómező lapok), 1 pontozófüzet, 1 szabálykönyv és 1 függelék. Fa alkatrészek: 18 birka, 15 vadmalac, 13 marha, 30 fa, 24 agyag, 14 nád, 16 kő, 24 gabona, 18 zöldség, 1 kezdőjátékos jelölő, 60 kerítéselem, 16 istálló és 20 ember.
 
 
 
A játék menete:
 
A játékosok 2 családtaggal kezdik a játékot, akik egy kétszobás faházban élnek. Minden körben az összes családtag választhat egy akciót. Ha fát ás nádat gyűjtenek, bővíthetik a házat, majd a családot is. A család bővülése további akciókat tesz lehetővé, azonban hátránya, hogy több ételt kell előteremteni. Az étel megszerzéséhez, a játékosok mezőket szántanak fel, majd beültetik azokat. Az ültetett gabonát és zöldségeket aratáskor összegyűjtik, is ilyenkor fialnak az állatok is. A jószágok tartásához a legelőket be kell keríteni, hogy a birkákat, malacokat és marhákat kihajthassák legelni. A mesterségk és a fejlesztések segíthetik a család fenntartását. Ezek a kártyák kisebb előnyöket biztosítanak a játék során. A játékosok pontokat szerezhetnek a faházuk vályogházzá, vagy a későbbiekben akár kőházá való alakításával. Minden tevékenység, amit az ételszükségletek biztosítására vagy a hétköznapi élet könnyebbé tétele irányában tesznek, pontokat hozhat. A család bővítése pedig kifejezetten sok pontot ér.
 
Minden játékban más kombinációja kerül elő a 48 különböző mesterségkártyának és az 58 különböző fejlesztésnek, ezzel biztosítva, hogy ne legyen 2 egyforma játék.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Az Agricola pontozása a játék végén zajlik egy pontozólap segítségével, és eltér a többi gazdálkodós játéktól. A játékosoknak meg kell találniuk az egyensúlyt a sokféle növény, állat és egyéb teendő között, hogy elegendő legyen mindegyikből a játék végére. Ugyanis, ha valamiből nincsen, vagy túl kevés van egy játékosnak, mínusz pontokat fog kapni érte. Így lehet, hogy egy csomó pontot bezsebelt egy bizonyos dologért, viszont amire nem fordított figyelmet, majd megbosszulja magát.
 
Miután a pontok összesítve lettek, és levonásra kerültek a negatív pontok, a játékot az a farmer nyeri, akinek a legtöbb pontot sikerült kipréselnie a telkéből.
 
Végezetül:
 
Az Agricola-t ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a hosszabb lélegzetvételű worker placement játékokat. Vagy vonzódnak a gazdálkodós témájú társasokhoz. Ez a remekbe szabott játék garantáltan megdolgoztatja az agytekervényeket.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
gamer
Játék mechanizmusa
erőforrás menedzsment, panel lerakós
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, szociális képességek fejlesztése, kombinációs készség
Téma/Tematika
családi gazdálkodás
Kiadó
Compaya
Kiadás éve
2 016
Szerző(k)
Uwe Rosenberg, Klemens Franz
Cikkszám
KTM100002900
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.