Babszüret - Bohnanza

Babszüret - Bohnanza
Babszüret - Bohnanza
Babszüret - Bohnanza
Babszüret - Bohnanza
Babszüret - Bohnanza
Babszüret - Bohnanza

Próbáltad már előre megjósolni a legkelendőbb babjárást? Ültess babokat a földjeidbe és próbáld a sorokból a lehető legtöbbet kihozni. Egy igazi babgazda veszett volna el benned?

12 – 99 éves kortól ajánlott
3 – 5 játékos számára
~ 5 – 15 perc
OYuvjRTx_fo
Állapot:
5 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 285 Ft
Győri készlet
6 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:Az Amigo kiadó gondozásában, Uwe Rosenberg tervezte társasjáték 12 éves kortól, 3-5 játékosnak nyújt remek szórakozást.

 

Mit kapunk a dobozban?104 játékkártya, 6 babszüret-kártya, 1 játékszabály

 

A játék menete:A játékosok két babfölddel gazdálkodnak a játék elején. Minden játékos kap egy kezdőpaklit, amelynek fogyasztási irányát (jobbról balra vagy balról jobbra) a játék elején kell, hogy meghatározzák. Ettől a játék végéig nem térhetnek majd el.A játékos a körében az első két lapját a kezéből le kell ültesse a babföldjeibe. Ha ezzel meg van, húz két lapot a húzópakli tetejéről, amelyeket vagy be kell ültesse a földjébe, avagy elcserélheti azt másokkal. Ha sikerül elcserélnie (mivel már az asztalt érintette a kártya) az azokat megkapó játékosnak azonnal be kell építenie őket a babültetvényeibe. Ekkor csereberélhet még az aktív játékos, majd körét két lap felhúzásával zárja (ezeket a paklija végére kell tennie).Mindez nagyon egyszerűen hangzik, azonban a játékosok akkor kapnak sok aranytallért, ha azonos babokból hosszú-hosszú sorozatokat hoznak össze. Ha a körünk kezdetén a kezünkben lévő első két lap nem egyezik a már a babföldünkben lévő két termelt babbal, úgy azokat le kell aratnunk. A játékszabály kiköti, hogy azokat a sorokat kell előbb bontani, amiben 1 lapnál több van. Ha mindkettőben csak 1-1 lap van, úgy mi dönthetjük el, mely baboknak mondunk búcsút. A kártypakliban lévő babok nem ugyanolyan értékűek. A Szemesbab vagy Vörösbab lapokból jóval kevesebb van a pakliban, mint például egy Tarkababból. Ezáltal a Szemes- vagy Vörösbabból kevesebb fog kelleni egy sorban, hogy több aranytallért termeljen és előbb is lehet majd learatni.A társaság nem mindig szeretne cooperatívan játszani, ami érthető is, hiszen a csere nem kötelező és a saját földjeinket feláldozni mindig, nem lesz célra vezető. Előfordulhat, hogy egy babföldön 4 különböző lap fogja váltani egymást.

 

Hogyan lehet nyerni?A játék addig tart, míg el nem fogy a húzópakli. Ez alatt az idő alatt kell minél több aranytallért összegyűjteni a játékosoknak. Dönthetnek úgy is, hogy beruháznak egy harmadik babföldbe, de ennek borsos az ára: 5 aranytallért kell érte fizetnünk.Érdemes mérlegelni a játékosoknak, melyik bab a legkeresettebb a piacon és mit osztanak ingyen a játékos társak, hiszen még a Chilisbab is lehet befutó, ha mindne körben csurran-cseppen belőle néhány ingyen.

 

Végezetül:A Bohnanza Babszüret egy stratégiai játék, még ha annak vicces rajzai és elsőre egyszerű játékmenete nem is feltétlenül engedne következtetni. A játékosoknak előre kell tervezniük már a körük végével a következő körük lépéseit: mit érdemes csereberélni vagy elfogadni ajándékba, esetleg a már meglévő földjeink kárára.Bátran ajánljuk családoknak, baráti társaságoknak!SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Kockadobás
Téma/Tematika
gyűjtögetős
Kiadó
Amigo
Kiadás éve
2 012
Cikkszám
KTM100002641
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.