Camel Cup - Camel Up kártyajáték

Camel Cup - Camel Up kártyajáték
Camel Cup - Camel Up kártyajáték
Camel Cup - Camel Up kártyajáték
Camel Cup - Camel Up kártyajáték

A népszerű Camel Up társasjáték immár kártyajáték képében is játszható! A játékmenet mit sem változott, újra teve hajcsárokként szoríthatunk kedvencünk győzelméért!

 

Új, praktikusabb kiadás az utazásokra!

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 6 játékos számára
~ 20 – 40 perc
Állapot:
4 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 215 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Steven Bogen 2014-ben megjelent játéka, idén kártyajáték formájában nyújt könnyed szórakozást az egész családnak, amit akár 8-an is játszhatunk (2-6 fő). Nem utolsó sorban megnyerte az év játéka díjat is.
 
A játék egy sivatagi tevefutamra kalauzol minket, ahol a hangulatos játékelemek között fogadhatunk a befutóra.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 piramis, 1 játéktábla, 5 teve fából, 5 fakocka, 40 fogadáskártya, 15 szakasz, fogadáskártya, 5 piramis lapka, 8 sivataglapka, 20 pénztárkártya, 50 érme, 1 szakaszkezdő-játékos jelző, 1 játékszabály
 
A játék menete:
 
Az első alkalommal össze kell rakni a piramist, amihez találunk útmutatót a szabálykönyvben. Majd ezt a piramist felhelyezzük a tábla megfelelő helyére, a többi játékelemmel együtt. Mindenki megkapja a fogadáskártyáit és kezdő érméit. A kockákat beletesszük a piramisba, és már indulhat is a futam.
 
A játék szakaszokra épül és amikor ránk kerül a sor, számos dolog közül választhatunk, hogy mit akarunk csinálni.
 
Mozgathatjuk az egyik tevét a piramisban lévő kockák segítségével. Ilyenkor rázzuk meg a piramisban a kockákat majd fejjel lefelé fordítva azt, húzzuk el a piramist lezáró lapkát. A kocka színe, ami kipottyan, fogja megmondani nekünk, melyik tevét kell mozgatnunk, a szám pedig hogy hány mezővel.
 
A játék legérdekesebb mechanikája ilyenkor lép működésbe. Ugyan is a tevék itt egymás hátára pattanva is képesek cipeltetni magukat a társukkal. Vagyis ha a kék teve egyet mozog, de azon a mezőn a zöld teve már ott áll, akkor felpattan annak a hátára. Majd ez után, ha a zöld teve mozogna, akkor magával cipeli a kéket is. Ez az aspektusa a játéknak pedig sok-sok vidám percet szerez a játékosok számára.
 
A másik dolog, amit csinálhatsz a körödben, hogy fogadsz arra, hogy ki nyeri meg az adott szakaszt. Vigyázz mikor teszed meg a tétedet, hiszen ha túl hamar csinálod meg, akkor lehet, hogy az egyik teve mozgása keresztülhúzza a számításodat. A helyes tippért pénz lesz a jutalmad.
 
A harmadik dolog, amit tehetsz, hogy fogadsz a kezedben lévő fogadáskártyákból a tevék befutási sorrendjére. Itt két dologra fogadhatsz, a vesztes tevére és a nyertesre. Egy helyre több lapodat is lerakhatod, ám minden hibás tipp után pénzlevonás jár. Aki legelsőnek rakta le a helyes lapot, kapja a legtöbb pénzt, majd a többiek is megkapják a lapsorrendnek megfelelően a jutalmukat.
 
Végül dönthetünk úgy, hogy lehelyezzük az egyik mezőre az előttünk lévő lapkát, amivel a tevék mozgását tudjuk befolyásolni.
 
A szakasz akkor ér véget, amikor minden kocka előkerült a piramisból. Ekkor visszakerülnek a kockák, a szakasz fogadó lapkák a helyükre és következhet az új szakasz. Mindez addig folytatódik, amíg az egyik teve át nem halad a célvonalon.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Amikor véget ér a futam, megnézzük a fogadáskártyákat, amiket az első és az utolsó helyre raktak a játékosok. Mindenki megkapja a pénzt a helyes tippekért. Hozzáadjuk a futam során már megkeresett pénzünket, és akinek több pénze van, az a nyertes.
 
Végezetül:
 
A Camel Up egy igazán könnyed, családi aukciós stílusú játék. Remekbe szabott játékelemekkel és hangulattal. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik, ha van egy csöpp humor a játékban, és kedvelik a fogadás izgalmait. Hajrá!


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
angol
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
kártyás, ügyességi
Fejlesztési területek
térbeli orientáció, szociális képességek fejlesztése, logikai készségek fejlesztése
Téma/Tematika
tevés
Kiadó
Eggertspiele
Kiadás éve
2 016
Szerző(k)
Steffen Bogen, Dennis Lohausen
Cikkszám
KTM100003015
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.