Catan telepesei Lovagok és városok

Catan telepesei Lovagok és városok
Catan telepesei Lovagok és városok
Catan telepesei Lovagok és városok
Catan telepesei Lovagok és városok

Kiegészítés a Catan telepesei játékhoz. Catania gazdagsága csábítja a barbár flottákat. Ha a barbárok partra szállnak, Catania lovagjainak össze kell fogniuk, különben a barbárok fosztogatni kezdenek a városokban. Catania városai felvirágoztatásához három irány vezethet: gazdaság, tudomány, politika. Csak a Catan telepesei alapjátékkal együtt játszható.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 75 – 90 perc
C14Aa7StBwI
13 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 695 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Klaus Teuber világhírű játékának 1998-ban megjelent kiegészítője rengeteg izgalmas és újszerű dolgot ad Catan világához.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
4 városépítési tábla, 60 kiépítés jelző, 1 karton a barbár flotta mezőivel, 4 építési költségek kártya, 96 db kártya, 4 figurakészlet, 1 kereskedő, 1 piros számkocka, 1 barbár flotta
 
A játék menete:
 
A játékosok az alapjátéktól eltérően egy településsel és egy várossal kezdik a játékot. Ez köszönhető annak, hogy itt a városok sokkal nagyobb jelentőséget kapnak a játék során. Ugyanis, amikor a mezőn, hegyen vagy erdőben lévő városaidnál kidobja valaki a számot, a második nyersanyag, amit kapni fogsz nem az ötféle alap nyersanyag egyike lesz, hanem a három újféle nyersanyag közül valamelyik: érme, papír, textil.
 
A régi építést segítő táblát felváltotta egy forgatható építési költségeket tartalmazó füzetecske. Ránézve pedig új építési lehetőségeket is találunk.
 
A városfal: két fából építhetjük meg. Ezt az egyik városunk alá rakhatjuk. Maximum három lehet egy városunk alatt. A falak abban segítenek, hogy ha a rabló mozogna, akkor a hét vagy felette lévő lapszámunknál a lapok felét el kéne dobni, de ez esetben minden várfal kettővel növeli ezt a számot.
 
Speciális épületek: Az új fajta nyersanyagok segítségével tudjuk ezeket megépíteni. Amit ha megteszünk, forgassuk le a megfelelő lapot. Ez arra lesz jó, hogy ha dobunk az új, színes kockákkal és a piros kockával a mutatott számok valamelyikét dobjuk ki, kapunk egyet a megújult fejlesztéskártyákból, amik már három különböző színű paklit alkotnak. A legtöbb kártya ugyanazt tudja, mint az alap kártyák, de sok köztük az interaktív lap is. Valamint, ha eléggé felfejlesztünk egy speciális épületet lehetőségünk lesz az egyik városunkból metropoliszt építeni, ami nem kettő, hanem már négy pontot ad.
 
Lovagok: birka és kő segítségével képezhetünk lovagokat, fejleszthetjük őket és aktiválhatjuk is egy búza segítségével. A lovagokat, ha kiképezted, az útjaidra helyezheted el. A lovagok számos dologra jók a játék folyamán: elkergethetik a többi játékos lovagját, áthelyezheted vele a rablót és a barbárok ellen is a segítségedre lehet.
 
A játék folyamán a barbár flotta folyamatosan közeledni fog a szigetünk felé, köszönhetően a speciális kockának, amivel dobnunk kell minden körben a normál kockák mellett. Amikor hajó ikont dobunk a kockán, egy lépéssel közelebb kerülnek a szigethez. Amikor elérik a szigetet, a barbárok ereje megegyezik a pályán lévő városok és metropoliszok összegével. Ilyenkor minden játékosnak meg kell küzdeni a fosztogatókkal. Ezt a lovagjaival teheti meg. Minden lovag annyi erőt képvisel, ahányas a szintje, és természetesen csak az aktív lovagok képesek felvenni a küzdelmet. Ha a játékosok győznek, akkor aki a legerősebb lovagokat küldte csatába, megkapja a Catan védelmezője elismerést, ami egy pontot jelent neki. Ha viszont alul maradnak, akkor aki a legkevesebb egységet küldte, elveszíti az egyik városát, amiből is település lesz.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék nyerési kondíciója az alapjátékhoz hasonló, vagyis akinek megvan a megfelelő mennyiségű pontja, megnyerte a játékot. De nem árt észben tartani az új pontszerzési lehetőségeket, amik sokszor megnyerhetik nekünk a játékot.
 
Végezetül:
 
A Lovagok és Városok egy olyan kiegészítő a Catanhoz, ami jelentősen megbonyolítja a játékmenetet. Így azoknak ajánljuk, akik túl egyszerűnek tartották az alapjátékot, vagy akik új izgalmakra, és nagyobb kihívásokra vágynak Catan szigetén.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Catan
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kereskedés, Moduláristábla, Paklitervezés, Memória, Kockadobás, Útépítés
Fejlesztési területek
stratégiai gondolkodás, taktikai gondolkodás, kombinációs készség
Téma/Tematika
középkori kereskedő
Kiadó
PIATNIK_HU
Kiadás éve
2 011
Cikkszám
KTM100002281
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.