Dixit Odyssey

Dixit Odyssey
Dixit Odyssey
Dixit Odyssey
Dixit Odyssey

A Dixit Odyssey az utóbbi évek legtöbb díjat begyűjtő játékának, a Dixitnek a legújabb változata. Fejtsd meg a képek rejtélyeit, kerüld el az ellenfeleid által állított csapdákat, és engedd, hadd szárnyaljon a képzeleted. A Dixit Odyssey új szabályvariánsokat és új, felfedezésre váró, varázslatos világokat kínál akár 12 játékos számára is. Gyere, és mond el, mit látsz a kártyán!

8 – 99 éves kortól ajánlott
3 – 12 játékos számára
~ 30 – 45 perc
d_pc2SC6qos
10 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 540 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Jean-Louis Roubira 2011ben megjelent játéka újragondolja a Dixit világát és egészen 12 főig bővíti a játékosok lehetséges számát.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
84 festmény kártya, 1 pontozótábla, 12 szavazótábla, 24 szavazat jelölő, 12 nyúlfigura fából, játékszabály
 
A játék menete:
 
A játék során minden játékos kap egy fa nyúlfigurát, amit a megújult pontozótáblára helyez fel. Mindenki kap hat kártyalapot, amiket Marie Cardouat-Pieró illusztrált. Szintén kap mindenki egy szavazótáblát hozzá 2db szavazat jelölővel.
 
A Dixit Odyssey három különböző játékmódot tartogat a játékosok számára.
 
1.: Hagyományos játék: A Dixit alapjátékban megszokott módon, a mesélő kiválaszt egy lapot a kezéből és mond hozzá egy történetet. Majd minden játékos kiválaszt egy lapot és mellé rakja a mesélő lapjának. Majd a mesélő megkeveri és kiosztja a pontozótábla oldalán látható számokhoz rendelve a lapokat képpel felfelé. Aztán a játékosok szavaznak a táblájukon, és egyszerre felfordítják. Ha mindenki vagy senki sem találta el a képet, akkor a mesélőn kívül mindenki lép előre 2 mezőt. Ha páran eltalálták, de nem mindenki, akkor a helyes megfejtők és a mesélő lép előre 3 mezőt. Valamint, ha csak egy helyes megfejtő volt, akkor ő még +1 mezőt léphet. Emellett, minden olyan játékos léphet előre egy mezőt, aki nem a mesélő és valaki az ő lapjára szavazott.
 
2.: Dixit party: A mesélő nem rak ki lapot, csak mond egy történetet. Majd minden játékos kirak egy lapot, ami szerinte leginkább megfelel a történetnek. Ezután mindenki szavaz, hogy melyik lap lesz a megoldás. A mesélő úgyszintén szavaz, de ő két jelzőt rakhat fel a táblájára. Egyet arra, amelyik szerinte a legtöbb szavazatot fogja kapni, egyet pedig arra, amelyiket le szeretné blokkolni. Így aki az utóbbira rakta a jelölőjét, annak érvénytelen lesz a szavazata. Akik a többség által megjelölt lapra szavaztak, pontot kapnak. Kivéve persze, ha az a blokkolt kép.
 
3.: Dixit team: A játékosok csapatokra oszlanak. Majd a kezdő csapat kiválaszt egy mesélőt, aki mond egy történetet anélkül, hogy megnézné a csapattagjainál lévő lapokat. Majd a többi csapattag kiválaszt egy lapot, ami szerintük passzol a történethez. Ezek után a többi csapat is választ egy lapot az övék közül. Majd ki kell találniuk az összekevert és felfedett lapok közül, melyiket rakta le a mesélő csapata.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Az a játékos vagy csapat, aki előbb eléri a 30 pontot a pontozótáblán, megnyerte a játékot.
 
Végezetül:
 
A Dixit Odysseyt ajánljuk minden Dixit rajongónak, aki szeretné bővíteni a kártyakészletét, vagy a csapata létszámát. Illetve mindazoknak, akik széles baráti körrel rendelkeznek és egy könnyed party játékkal szeretnének játszani.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Dixit
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék eszköze
kártyajáték
Játék mechanizmusa
kártyás, kooperatív
Fejlesztési területek
kreativitás, szociális képességek fejlesztése, kombinációs készség
Téma/Tematika
asszociációs
Kiadó
Libellud
Kiadás éve
2 012
Szerző(k)
Jean-Louis Roubira, Marie Cardouat-Pieró
Cikkszám
KTM100000162
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.