Hanabi fémdobozos

Hanabi fémdobozos
Hanabi fémdobozos
Hanabi fémdobozos
Hanabi fémdobozos

A Duna partján állva, vagy a tévé előtt ülve már biztosan mindenki elgondolkodott azon, hogy mekkora munkával járhat egy ilyen nagy volumenű tűzijáték megvalósítása. A koncepció kialakítása, szállítás, ütemezés, időzítés. Csupa olyan tényező amelyet egyetlen tisztességes tűzijáték-dizájnér csapat sem hagyhat figyelmen kívül, ha ki akarja vívni a közönség elismerését. Te is képes vagy rá?

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 35 – 45 perc
DjqogRjxyQs
4 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 240 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Antoine Bauza 2010-ben megjelent játéka (amely 2013-ban megnyerte a rangos Spiel des Jhares díjat) bevezet minket a tűzijáték tervezés világába. A játék egy co-operative kártyajáték 2-5 játékos számára.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
50 tűzijáték kártya öt színben, 10 színes kártya, 10 szivárvány tűzijáték kártya, 8 segítségnyújtó jelölő, 3 vihar jelölő kártya - a fémdoboz kiadásnak hála kártyáink négyzetalakúak és dobozuk lehetővé teszi,hogy sérülésmentesen bárhová magunkkal vihessük.
 
A játék menete:
 
A Hanabi-ban a játékosok öt tűzijátékot próbálnak összeállítani a kezükben lévő lapok segítségével úgy, hogy a kártyák számozásának (1-5-ig) sorrendben kell lekerülnie az asztalra. A trükk a dologban az, hogy mindenki látja a többi játékos kezében lévő lapokat, csak éppen a sajátjában lévőket nem.
 
A játék során minden körünkben egy dolgot csinálhatunk a következő háromból:
 
Kijátszhatunk egy lapot az asztalra. Vigyázzunk, mert ha nem a megfelelő, a sorban következő lapot játsszuk ki, akkor lesújt a villám, és ha ezt háromszor megteszi, erőfeszítéseink hiába valóak voltak. A tűzijátékunk, amit oly gondosan terveztünk, idő előtt felrobban.
 
Adhatunk információt egy társunknak a kezében tartott lapokról. Ilyenkor fordítsuk le a 8 segítségnyújtó token-ünk egyikét. Például, hogy a kezedben van két darab hármas lap. Ilyenkor rá is bökhetünk a két lapra, hogy megmutassuk mely lapok azok. Vagy például, ugyanígy rábökhetünk egy lapra és elmondhatjuk annak a színét. Ha mind a 8 token átfordult, nem adhatunk több segítséget az asztal körül ülőknek.
 
A harmadik dolog, amit csinálhatunk, hogy eldobunk egy lapot a kezünkből és így visszafordíthatunk egy segítségnyújtó jelzőt.
 
Miután valamelyik dolgot végrehajtottuk a körünkben, húzunk egy lapot és a következő játékos jön.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék háromféleképpen érhet véget. Ha elfogy a húzó-pakli, még van egy köre mindenkinek, és ha akkor sem épültek meg a tűzijátékok, a csapat vesztett. Szintén vesztettünk, ha a villám háromszor lecsapott. Nyerni akkor tudunk, ha kirakjuk mind az öt tűzijáték sort, mielőtt elfogy a húzó-pakli vagy még az utolsó körünkben be tudjuk fejezni őket.
 
Végezetül:
 
A Hanabi a többi co-operative játékkal ellentétben, jól kezeli azt a problémát, hogy egy alfa személyiség elvigye a csapat irányítását, aki jóformán egymaga játszhatná le a játékot. Ez köszönhető annak, hogy a saját lapjait senki sem ismeri 100%-osan. A játék kiváló szociális nevelő játék, ezért iskoláknak is ajánljuk. Nem utolsó sorban pedig, remek móka amellett, hogy mindenki nagyon fókuszál a játék során, nehogy elrontsa a tűzijátéksort.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Hanabi
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Kooperatív, Paklitervezés, Memória, Limitáltkommunikáció
Téma/Tematika
tüzijáték
Kiadó
Abacus
Kiadás éve
2 014
Illusztrátor(ok)
Antoine Bauza, Gérald Guerlais, Albertine Ralenti
Cikkszám
KTM100002627
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.