Hanabi

Hanabi
Hanabi
Hanabi
Hanabi
Hanabi
Hanabi

A Duna partján állva, vagy a tévé előtt ülve már biztosan mindenki elgondolkodott azon, hogy mekkora munkával járhat egy ilyen nagy volumenű tűzijáték megvalósítása. A koncepció kialakítása, szállítás, ütemezés, időzítés. Csupa olyan tényező amelyet egyetlen tisztességes tűzijáték-dizájnér csapat sem hagyhat figyelmen kívül, ha ki akarja vívni a közönség elismerését. Te is képes vagy rá?

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 30 – 35 perc
DjqogRjxyQs
Állapot:
2 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 125 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Antoine Bauza 2010-ben megjelent játéka (amely 2013-ban megnyerte a rangos Spiel des Jhares díjat) bevezet minket a tűzijáték tervezés világába. A játék egy co-operative kártyajáték 2-5 játékos számára.
 
Mit kapunk a dobozban?

50 tűzijáték kártya öt színben, 10 színes kártya, 10 szivárvány tűzijáték kártya, 8 segítségnyújtó jelölő, 3 vihar jelölő kártya
 
A játék menete:

A Hanabi-ban a játékosok öt tűzijátékot próbálnak összeállítani a kezükben lévő lapok segítségével úgy, hogy a kártyák számozásának (1-5-ig) sorrendben kell lekerülnie az asztalra. A trükk a dologban az, hogy mindenki látja a többi játékos kezében lévő lapokat, csak éppen a sajátjában lévőket nem.

A játék során minden körünkben egy dolgot csinálhatunk a következő háromból:

Kijátszhatunk egy lapot az asztalra. Vigyázzunk, mert ha nem a megfelelő, a sorban következő lapot játsszuk ki, akkor lesújt a villám, és ha ezt háromszor megteszi, erőfeszítéseink hiába valóak voltak. A tűzijátékunk, amit oly gondosan terveztünk, idő előtt felrobban.

Adhatunk információt egy társunknak a kezében tartott lapokról. Ilyenkor fordítsuk le a 8 segítségnyújtó token-ünk egyikét. Például, hogy a kezedben van két darab hármas lap. Ilyenkor rá is bökhetünk a két lapra, hogy megmutassuk mely lapok azok. Vagy például, ugyanígy rábökhetünk egy lapra és elmondhatjuk annak a színét. Ha mind a 8 token átfordult, nem adhatunk több segítséget az asztal körül ülőknek.

A harmadik dolog, amit csinálhatunk, hogy eldobunk egy lapot a kezünkből és így visszafordíthatunk egy segítségnyújtó jelzőt.

Miután valamelyik dolgot végrehajtottuk a körünkben, húzunk egy lapot és a következő játékos jön.
 
Hogyan lehet nyerni?

A játék háromféleképpen érhet véget. Ha elfogy a húzó-pakli, még van egy köre mindenkinek, és ha akkor sem épültek meg a tűzijátékok, a csapat vesztett. Szintén vesztettünk, ha a villám háromszor lecsapott. Nyerni akkor tudunk, ha kirakjuk mind az öt tűzijáték sort, mielőtt elfogy a húzó-pakli vagy még az utolsó körünkben be tudjuk fejezni őket.
 
Végezetül:

A Hanabi a többi co-operative játékkal ellentétben, jól kezeli azt a problémát, hogy egy alfa személyiség elvigye a csapat irányítását, aki jóformán egymaga játszhatná le a játékot. Ez köszönhető annak, hogy a saját lapjait senki sem ismeri 100%-osan. A játék kiváló szociális nevelő játék, ezért iskoláknak is ajánljuk. Nem utolsó sorban pedig, remek móka amellett, hogy mindenki nagyon fókuszál a játék során, nehogy elrontsa a tűzijátéksort.
SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Hanabi
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék eszköze
kártyajáték
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Kooperatív, Paklitervezés, Memória, Limitáltkommunikáció
Fejlesztési területek
kombinációs készség, memória, szociális képességek fejlesztése
Téma/Tematika
tüzijáték
Kiadó
Abacus
Kiadás éve
2 014
Illusztrátor(ok)
Antoine Bauza, Gérald Guerlais, Albertine Ralenti
Cikkszám
KTM100000203
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.