Hanamikoji

Hanamikoji
Hanamikoji
Hanamikoji
Hanamikoji

A Hanamikoji társasjáték a már sokszor feldolgozott, a nyugati emberek számára csodálatos gésák világát hozza el a társasjátékok világába. Ebben a játékban nem fogsz unatkozni, minden egyes körben a saját döntéseden múlik a sorsod. Minden játék forduló más és más, új helyzetekben kell helyt állnod. Négy gésa magad mellé állítása vagy 11 pont megszerzése győzelemhez juttat.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 2 játékos számára
~ 20 – 30 perc
tBW2-89pFGQ
4 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 235 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Kota Nakayama társasjátéka, amelyet 2016-ban adtak ki. A nagy beharangozásnak és kivételesen leleményes játékmenetnek köszönhetően a tavalyi játék fesztiválon Essen-ben már csak az juthatott hozzá a társasjátékhoz, aki hónapokkal előtte megrendelte a gyártótól.

 

Mit kapunk a dobozban?

7 gésatábla, 21 ajándékkártya, 4-4 akciójelző, 7 hódításjelző és magyar szabályfüzet.

 

A játék menete:

A Hanamikoji egy egyszerű, de összetett játék. A benne lévő 21 ajándékkártyával a gésákat csábíthatjuk el, ugyanis mindegyik hölgynek pontosan annyi ajándék lapja lapul a pakliban ahány pontot Ő ad, ha elcsábítjuk. Például a teát töltő hölgynek kancsót ajándékozhatunk, mivel az Ő száma a négyes, így 4 lap van a pakliban, amit hozzá tehetünk majd le.

Kettőtöl ötig terjednek a gésák pontértékei és az előbb leírtak szerint pontosan annyi kártya is van belőlük a pakliban.

A játék kezdetekor pakoljuk ki egy sorban a gésákat mutató kártyákat egymás mellé növekvő sorrendben (2-2-2-3-3-4-5). Helyezzünk mindegyikre egy-egy hódításjelző tokent.

Keverjük meg a lapokat, egyet belőle tegyünk félre, hogy ne tudjuk számolni az értékeket és kapjon mindkét játékos 6 kártyát. 

Egy játékos köre laphúzásból és a négy akciójának egy elhasználásából áll.

Nem tehetünk csak úgy le egy kártyát a körünkben választott hölgyünkhöz, ugyanis nincs ilyen akciónk. Talán itt mutatkozik meg a legnagyobb taktikázási lehetőség a játékban. 

Akciók: 

- Tégy félre egy ajándék-lapot, amit a kör legvégén majd fixen lehelyezhetsz a gésához.

- A kezedből három kártyát tegyél ki magad elé, ezekből egyet választ ellenfeled magának, te pedig a másik kettőt kapod. Ezek a lapok lerakásra is kerülnek a gésákhoz.

- Válassz két, kétlapos szettet (akár különböző fajtájú lapokból), amikből egy szettet választhat ellenfeled, a másikat te rakod le a gésákhoz.

- Dobj el két lapot. Ahogy az első akciónál, úgy itt sem lappal felfelé, azaz nem tudja meg ellenfeled, mik nincsenek már játékban.

Pontosan annyi lap van, hogy mindet felhasználjuk a kezünkben lévőkből.

 

Hogyan lehet nyerni?

Egy furdoló végén megnézzük, melyikünk helyezett el egy-egy gésánál több ajándék-kártyát. Akinéél több lap van, arra az oldalra elhúzzuk a gésán található hódításjelzőt. Ha valakinél ily módon 4 vagy több gésa van, az megnyerte a játékot. Ha valakinél ily módon 11 pont összegyűl, úgy szintén nyert.

Ellenkező esetben következő forduló veszi kezdetét.

Ha egy előző fordulóban már számunkra kezdvezett egy hölgy és következő fordulóban egyenlő állás alakul ki, úgy a hódításjelző tokent nem mozdítjuk.


Végezetül:

A Hanamikoji egy nagyon jó taktikai társasjáték. Figyelmetlen ellenféllel szemben egy kör alatt is megnyerhetjük a partit, az igazán taktikusak pedig 4-5 forduló után is kis hijján veszítenek.

Minél többször kezdetek bele egy partiba, annál több választási és stratégiázási lehetőség lesz benne.

Bátran ajánljuk minden párnak és családnak, mivel minden körben a saját döntésünkön múlik a másik játékos lépése is, így a szerencse (hogy milyen lapot húzunk) nagyon kicsi százalékban viszi el a játékot. SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Paklitervezés, Területmozgatás, Területbefolyásolás/irányítás, ForceCommitment, VIC-15CircuitBreaker/SuddenDeath, VIC-19TugofWar, ICut, YouChoose
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, stratégiai gondolkodás, kombinációs készség
Téma/Tematika
gésák
Kiadó
EmperorS4
Kiadás éve
2 021
Illusztrátor(ok)
Maisherly, Mashiro Misaki
Cikkszám
KTM100003196
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.