Hive Pocket

Hive Pocket
Hive Pocket
Hive Pocket
Hive Pocket
Hive Pocket
Hive Pocket
Hive Pocket
Hive Pocket

A Hive egy ötletes, gyors iramú, bogarasan absztrakt stratégiai játék 2 személy részére. Mindkét játékos egy-egy rovarhadat irányít, amelynek minden eleme másféle módon tud lépni. A feladat, hogy az ellenfél királynőjét bekerítsék és mozgásképtelenné tegyék. A taktikai játék nyertese az, akinek ez elsőként sikerül, okos stratégiát és jó helyzetfelismerést alkalmazva a méhkirálynőt bekerítenie. 

 

A Hive Pocket verzió plusz két kiegészítőt tartogat a játkosoknak!

9 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 2 játékos számára
~ 20 – 30 perc
-GYNUxakdOw
Állapot:
7 190 Ft
A vásárlás után járó pontok: 360 Ft
Győri készlet
4 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
John Yianni 2001-ben megjelent absztrakt játéka két fő részére a bogarak világába csábítja a játékosokat.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
2x13 darab hatszögű bogarakkal illusztrált elem, 1 tartó zsák, játékszabály
 
 
 
A játék menete:
 
A Hive egy ízig-vérig stratégiai játék, ahol a játékosok célja, hogy bekerítsék a másik játékos méhkirálynőjét.
 
A játékot a fehér hexagonokkal játszó játékos kezdi. Úgy, hogy leteszi az egyik bogarát a játéktér közepére, majd a fekete bogarakkal lévő játékos is lerak egy bogarat úgy, hogy érintkezzen a másikkal.
 
Figyelem! Ez az egyetlen alkalom a játék folyamán, amikor úgy lehet lerakni egy bogarat a készletből, hogy az egy, a másik játékos bogarával érintkezzen. Ezek után, ha egy újabb hexagont akar lerakni az egyik játékos, azt úgy teheti meg, hogy az csak a saját bogarával érintkezik.
 
A szabály az, hogy a negyedik lépésig bezárólag, mind a két játékos méhkirálynője fel kell, hogy kerüljön a pályára.
 
Amint a királynő felkerült, a játékosnak lehetősége van arra, hogy az újabb bábú felrakása helyett mozgatja az egyik bogarát. Figyelem! Egy bogarat sosem mozgathatsz úgy, hogy a mozgása végén „megtörje a kaptárt”, vagyis legalább egy oldala ne érintkezzen egy másik hexagonnal.
 
Minden bogár máshogy képes mozogni:
 
A hangya képes a kaptár oldalán haladva bármennyi mezőt haladni.
 
A szarvasbogár egy mezőt tud haladni akármelyik irányban, és ezzel együtt egy másik bogár tetején landolni, akit így nem lehet mozgatni, egészen addig, amíg a szarvasbogár rajta van.
 
A szöcske képes átugrani más bogarakat. Egy egyenes irányban haladva akárhány bogarat átugorva landolhat a kaptár másik oldalán.
 
A pók három mezőt mozoghat a kaptáron belül bármelyik irányban. Viszont kötelező mindhárom mozgását megcsinálni, vagy nem mozoghat egyet sem.
 
A méhkirálynő egy mezőt mozoghat bármelyik irányban a kaptár oldalán.
 
A pocket verzióban kapunk két kiegészítő bogarat is: 
 
A szúnyog lépése mindig attól függ, hogy milyen hexagonokkal érintkezik indulásakor, hiszen őket fogja másolni. Onnantól, hogy másmilyen bogár mellé keveredik, a következő körben választhat, hogy mit másoljon.
 
A katicabogár kombináltan lép, kicsit szarvasbogár módjára kettőt mászik a többieken, majd egy tetszőleges üres helyre ugrik le a második bogár hátáról.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Amennyiben az ellenfél méhkirálynője teljesen körül van véve, legyen az akár saját vagy az ellenfél bogaraival, a játékos megnyerte a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A Hive egy igazán remekbe szabott stratégiai játék, ahol a játékosok megpróbálják kitalálni ellenfelük következő mozgását, miközben úgy manővereznek a saját bogaraikkal, hogy körül tudják zárni az ellenséges méhkirálynőt. A tartó zsák könnyen szállíthatóvá teszi a játékot, ami rövid játékidejének köszönhetően ideális utazásokhoz, vagy ha egy gyors, ám elgondolkodtató csatát vívnánk egy barátunkkal.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Hive
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Lapka-elhelyezés, Hatszög-rács, Területfoglalás, Rácsmozgás, ThreeDimensionalMovement, PiecesasMap, Slide/Push
Fejlesztési területek
stratégiai gondolkodás, n/a,
Téma/Tematika
mese
Kiadó
Huch & Friends
Kiadás éve
2 010
Cikkszám
KTM100000207
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.