Hive

Hive
Hive
Hive
Hive

A Hive egy ötletes, gyors iramú, bogarasan absztrakt stratégiai játék 2 személy részére. Mindkét játékos egy-egy rovarhadat irányít, amelynek minden eleme másféle módon tud lépni. A feladat, hogy az ellenfél királynőjét bekerítsék és mozgásképtelenné tegyék. A taktikai játék nyertese az, akinek ez elsőként sikerül, okos stratégiát és jó helyzetfelismerést alkalmazva a méhkirálynőt bekerítenie.

9 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 2 játékos számára
~ 20 – 30 perc
oG7Hfh5wsZU
Állapot:
8 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 440 Ft
Győri készlet
1 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

John Yianni 2001-ben megjelent absztrakt játéka két fő részére a bogarak világába csábítja a játékosokat.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
2x11 darab hatszögű bogarakkal illusztrált elem, 1 tartó zsák, játékszabály
 
 
 
A játék menete:
 
A Hive egy ízig-vérig stratégiai játék, ahol a játékosok célja, hogy bekerítsék a másik játékos méhkirálynőjét.
 
A játékot a fehér hexagonokkal játszó játékos kezdi. Úgy, hogy leteszi az egyik bogarát a játéktér közepére, majd a fekete bogarakkal lévő játékos is lerak egy bogarat úgy, hogy érintkezzen a másikkal.
 
Figyelem! Ez az egyetlen alkalom a játék folyamán, amikor úgy lehet lerakni egy bogarat a készletből, hogy az egy, a másik játékos bogarával érintkezzen. Ezek után, ha egy újabb hexagont akar lerakni az egyik játékos, azt úgy teheti meg, hogy az csak a saját bogarával érintkezik.
 
A szabály az, hogy a negyedik lépésig bezárólag, mind a két játékos méhkirálynője fel kell, hogy kerüljön a pályára.
 
Amint a királynő felkerült, a játékosnak lehetősége van arra, hogy az újabb bábú felrakása helyett mozgatja az egyik bogarát. Figyelem! Egy bogarat sosem mozgathatsz úgy, hogy a mozgása végén „megtörje a kaptárt”, vagyis legalább egy oldala ne érintkezzen egy másik hexagonnal.
 
Minden bogár máshogy képes mozogni:
 
A hangya képes a kaptár oldalán haladva bármennyi mezőt haladni.
 
A szarvasbogár egy mezőt tud haladni akármelyik irányban, és ezzel együtt egy másik bogár tetején landolni, akit így nem lehet mozgatni, egészen addig, amíg a szarvasbogár rajta van.
 
A szöcske képes átugrani más bogarakat. Egy egyenes irányban haladva akárhány bogarat átugorva landolhat a kaptár másik oldalán.
 
A pók három mezőt mozoghat a kaptáron belül bármelyik irányban. Viszont kötelező mindhárom mozgását megcsinálni, vagy nem mozoghat egyet sem.
 
A méhkirálynő egy mezőt mozoghat bármelyik irányban a kaptár oldalán.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Amennyiben az ellenfél méhkirálynője teljesen körül van véve, legyen az akár saját vagy az ellenfél bogaraival, a játékos megnyerte a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A Hive egy igazán remekbe szabott stratégiai játék, ahol a játékosok megpróbálják kitalálni ellenfelük következő mozgását, miközben úgy manővereznek a saját bogaraikkal, hogy körül tudják zárni az ellenséges méhkirálynőt. A tartó zsák könnyen szállíthatóvá teszi a játékot, ami rövid játékidejének köszönhetően ideális utazásokhoz, vagy ha egy gyors, ám elgondolkodtató csatát vívnánk egy barátunkkal.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Hive
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
panel lerakós, helyzetkialakítós
Fejlesztési területek
stratégiai gondolkodás, taktikai gondolkodás, logikai készségek fejlesztése
Téma/Tematika
bogaras
Kiadó
Gen24
Kiadás éve
2 021
Cikkszám
KTM100000206
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.