Keltis

Keltis
Keltis
Keltis
Keltis
Keltis
Keltis
Keltis
Keltis

A játékosok színkártyák kijátszásával megpróbálnak minél hosszabb színsorokat alkotni. Egy színsoron belül a lapoknak növekvő, vagy csökkenő sorrendben kell lenniük. Minél hosszabb egy színsor a játék végén, annál több pont jár érte. A játékot az a játékos nyeri, akinek a játék végén a legtöbb pontja gyűlik össze. 

8 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 20 – 30 perc
bGlKdgBSdCU
Állapot:
1 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 75 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:
 
Reiner Knizia 2009-ben megjelent kártyajátéka a díjnyertes Keltis társasjáték kártyás változata 2-4 játékos számára.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
110 kártyalap, 1 szabályfüzet
 
A játék menete:
 
A játékosok 8 lappal a kezükben kezdenek, majd két akció közül egyet hajtanak végre a körük során.
 
Egy játékos vagy kijátszhat egy lapot maga elé az 5 féle szín egyikéből, vagy eldob egy lapot a kezéből.
 
Minden lapnak van egy szám értéke is, és ha egy játékos lerakta az első lapot, az ugyanolyan színű lapokból vagy magasabbat vagy alacsonyabbat rakhat annak a tetejére. Betűzni lapot a már lerakott lapok alá nem lehet. Egy ugyanolyan számú lapot viszont le lehet rakni a már lerakott lapra, így növelve a sort.
 
Minél hosszabb egy színből a sora a játékosnak, annál több pontot fog kapni érte a játék végén.
 
Az akciója után húz egy új lapot, hogy ismét nyolc legyen a kezében.
 
A dobott lapok külön, színenkénti gyűjtőbe kerülnek, és amikor egy játékos lapot húzna, dönthet úgy, hogy nem vakon húz a húzópakliból, hanem felveszi az egyik szín gyűjtőjének legfelső lapját.
 
A játékos dönthet úgy is, ha a lapdobás opciót választja, hogy eldob két azonos számú lapot egy színből és ekkor maga elé veheti a számnak megfelelő kívánságkő lapot. Ez azért fontos, mert ebből a lapból is minél többet be kell gyűjteni, vagy negatív pontokat kap a játékos a játék végén.
 
Az utolsó lapfajta a wild szín, amit kétféleképpen lehet használni. Vagy rárakja a játékos a már egyik sorának tetejére, ha annak a száma megegyezik a wild card számozásával, vagy egy külön sort indít vele. A második opció esetén az ebben a sorban gyűjtött lapok mindegyike egy pontot fog érni a játék végén.
 
Végül pedig a zárókövekkel lehet lezárni egy-egy színsort. Ilyenkor már nem lehet új számot rárakni, de egy újabb zárókövet igen.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék kétféleképpen érhet véget. Vagy elfogy a húzópakli, vagy lekerül a negyedik zárókő. Ilyenkor mindenki összeadja a sorainak az értékét, az esetleges levonásokat, bónuszokat, és akinek több pontja van, megnyerte a játékot.
 
Végezetül:
 
A Keltis egy könnyed kis kártyajáték, amit érdemes utazásokra is magunkkal vinni. Egyszerű játékmenete sok vidám percet okozhat a játékosoknak egy-egy hosszabb út folyamán, amikor el kell csapni az időt valamivel.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
kezdő
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Paklitervezés, Pontrólpontramozgás
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, stratégiai gondolkodás, kombinációs készség
Téma/Tematika
rúna
Kiadó
PIATNIK_HU
Kiadás éve
2 009
Cikkszám
KTM100002315
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.