Mr. Jack in London

Mr. Jack in London
Mr. Jack in London
Mr. Jack in London
Mr. Jack in London

A játék során az egyik játékos veszi fel Hasfelmetsző Jack szerepét, aki a játéktáblán elhelyezett 8 szereplő egyike lesz. Ez a játékos tudni fogja a szereplő valódi kilétét, a célja pedig az, hogy mihamarabb kimeneküljön a kerületből, vagy elkerülje a vád alá helyezést 8 körön keresztül. A másik játékos egy rendőrfelügyelőt alakít, aki igyekszik kitalálni, hogy ki is valójában Hasfelmetsző Jack. De a játék alatt csak egyetlen egy gyanúsítottat tartóztathat le.

 

A játék angol nyelvű, de adunk hozzá magyar játékszabályt.

9 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 2 játékos számára
~ 30 – 45 perc
axfJR5ji2Tk
9 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 500 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Bruno Cathala & Ludovic Maublanc 2014-ben megjelent játéka 2 fő részére London sötét utcáira vezet minket, ahol Hasfelmetsző Jack ólálkodik.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 játéktábla Whitechaplet körletével, 8 karakterjelző 8 különböző színben, egyik oldalán "gyanúsított", másik oldalán "ártatlan" képpel, 6 világító gázlámpa, 2 fedett csatornafedél hatszög, 1 van szemtanú/nincs szemtanú kártya (kétoldalú), 2 rendőrségi útlezárás jelző, 8 karakterkártya (zöld hátlappal), 8 alibi kártya (vörös hátlappal), 1 körszámláló jelző
 
A játék menete:
 
A játék elején a Mr. Jack-et alakító játékos választ egyet véletlenszerűen a 8 karakterkártyából. Ez határozza meg ki is lesz igazából Mr. Jack ebben a játékban. A nyomozót alakító játékos feladata az lesz, hogy ezt kitalálja.
 
A játék nyolc körön keresztül zajlik. Ezalatt a nyomozónak meg kell tudnia, hogy ki is Mr. Jack és letartóztatnia. Valamint találgathat a még be nem azonosított karakterek közül.
 
A táblán 8 karakter van, és ezekhez kártyák tartoznak. Minden körben ezek közül négy véletlen lapot felfordítanak a játékosok. A nyomozó kiválaszt egy karaktert és végrehajtja a lapon látható akciókat.
 
Azon kívül, hogy a megfelelő karaktert mozgatni lehet ezzel a lappal, mindegyik karakternek van egy speciális képessége is. Ezek segítik a nyomozót, vagy éppen Jack-et, ha jókor jó helyen vannak felhasználva.
 
Miután a nyomozó választott egy lapot, Mr. Jack választ két karaktert és egymás után végrehajtja az akcióit. Végül a nyomozó a megmaradt karakterrel léphet.
 
Majd ezek után Mr. Jack-nek meg kell mondania, hogy látható-e vagy sem?
 
A karakterek akkor látják egymást, ha egy szomszédos mezőn állnak vagy egy olajlámpás mellett vannak. Ezen információk alapján pedig a nyomozót alakító játékosnak következtetnie kell, hogy ki az, akit kizárhat a gyanúsítottak köréből. Átfordítja a kizárt szereplők korongját a másik oldalukra, amik szürkék. Így jól lehet látni, ki az, aki már biztosan nem lehet a gyilkos.
 
A körök alatt a játéktér változni fog. Ezt a körjelző alatti ikonok határozzák meg. Ezek a körülmények segíthetik vagy éppen hátráltathatják a játékosokat.
 
Mindez addig zajlik, amíg egy személy marad a táblán a gyanúsítottak sorában, vagy a nyolcadik kör következik.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Utóbbi esetben a nyomozónak tippelnie kell, hogy a megmaradt gyanúsítottak közül ki lehet Mr. Jack. Ha eltalálta, nyert. Ha nem, Mr. Jack elszökött. Ellenkező esetben, ha csak egy gyanús személy maradt, akkor a nyomozó beazonosította a gyilkost és elfoghatja.
 
 
 
Végezetül:
 
A Mr. Jack egy könnyed következtetős stratégiai játék két fő részére. Ideális társasjáték, ha egy barátoddal gyorsan játszanátok valamit. 


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Mr. Jack
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Váltakozóképességek, Hatszög-rács, Kártyahúzás, Rácsmozgás
Fejlesztési területek
kombinációs készség, taktikai gondolkodás, szociális képességek fejlesztése
Téma/Tematika
bűnügyi
Kiadó
Hurrican Games
Kiadás éve
2 016
Szerző(k)
Bruno Cathala, Ludovic Maublanc
Illusztrátor(ok)
Pierô
Cikkszám
KTM100000503
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.