Puerto Rico

Puerto Rico
Puerto Rico
Puerto Rico
Puerto Rico

Puerto Rico idilli szigete elbűvölte az ide érkező európaiakat. A játékosok telepeseket alakítanak, akik kemény munkával művelik meg a termékeny vidéket. Különböző értékes termékeket állíthatnak elő, melyekkel az Óvilágba szállítva hírnevet szervezhetnek maguknak és családjuknak. Ám nagy a verseny, jól kell gazdálkodnunk a pénzünkkel és munkásainkkal. Valamint az se mindegy, hogy mikor hajózzuk be az értékes árukat.Puerto Rico idilli szigete elbűvölte az ide érkező európaiakat. A játékosok telepeseket alakítanak, akik kemény munkával művelik meg a termékeny vidéket. Különböző értékes termékeket állíthatnak elő, melyekkel az Óvilágba szállítva hírnevet szervezhetnek maguknak és családjuknak. Ám nagy a verseny, jól kell gazdálkodnunk a pénzünkkel és munkásainkkal. Valamint az se mindegy, hogy mikor hajózzuk be az értékes árukat.

 

 

12 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 90 – 150 perc
Állapot:
12 190 Ft
A vásárlás után járó pontok: 610 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Andreas Seyfarth 2002-ben megjelent játéka 2-5 fő részére a csodás szigetre vezeti a játékosokat, ahol saját kis gazdaságukat kell minél virágzóbbá tenniük.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
6 játéktábla, 50 áruhordó, 100 telepes, 20 nemes, 54 dublon, 58 ültetvénylapka, 7 hajó, 50 győzelmi pont jelző, 9 szerepkártya, 90 épületlapka, 1 játékszabály
 
 
 
A játék menete:
 
Ebben a játékban minden játékos a saját kis ültetvényét igazgatja, amit egy saját táblán tesz meg.
 
A központi táblára felkerülnek a megvásárolható épületek. Ezek megépítése új lehetőségeket biztosít a játékos számára.
 
A játékosok a kezdőjátékostól kezdve sorra választanak szerepkört minden körben. Majd ennek megfelelőn végrehajthatják a szerepkör akcióját. A trükk a dologban az, hogy nem csak a lapkát elvevő játékos hajthatja végre az adott akciót, hanem mindenki más is. Viszont neki ez az akció erősebb hatású lesz, mint a többieknek. A szerepkörök pedig, amik nem lettek kiválasztva, kapnak egy érmét a lapkára. Ezzel egy idő után vonzóbbá válhatnak a játékosok szemében.
 
A játékosok az épületeiket a város részére teszik a táblájuknak, a megvásárolt ültetvénylapkákat pedig az ültetvény felére. Ám vigyázni kell, mert bizony véges a hely. Így jól meg kell gondolni, miből mennyit, és hova vesz valaki.
 
Ezeket a lapkákat nem elég megvenni, működtetni is kell őket. Ezt a polgármester szerepkör kiválasztásával lehet megtenni. Ekkor a hajókon érkező munkások lesznek szétosztva a játékosok között, aki pedig kiválasztotta, az egy extra munkást is kap.
 
Majd az így üzembe helyezett épületek és ültetvények termelni fognak a megfelelő szerepkör kiválasztásával. Mindenki megkapja a neki járó nyersanyagokat, és nincs más hátra, mint hogy behajózzák őket.
 
Mit is lehet kezdeni ezekkel a nyersanyagokkal? El lehet őket adni a kereskedőházban. Aminek a különlegessége, hogy ha valaki eladott már egy darabot az egyik féle nyersanyagból, más már nem adhat el ugyanabból a fajtából. A másik lehetőség, hogy behajózhatod őket. Egy hajóra csak egyféle nyersanyag kerülhet, és annyi győzelmi pontot kap a játékos, ahány nyersanyagot képes volt felhelyezni a hajókra. Majd minden maradék terménye elvész, kivéve egy kiválasztottat.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék háromféleképp érhet véget. Ha valakinek megtelik épületekkel a városrésze. Ha elfogy az összes győzelmi pont. Vagy ha már nem marad felhelyezhető munkás a hajóra. Ekkor a játékosok összeadják az épületeikért járó győzelmi pontokat és a győzelmi pont tokenjeiket. Akinek több pontja lett, megnyerte a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A Puerto Rico egy remek hangulatú igazi nagy klasszikus. Mély stratégiai aspektusa és lebilincselő játékmenete miatt könnyen azon játékosok kedvencévé válhat, akik szeretik az ilyen típusú társasjátékokat. A játék tartalmaz két kiegészítőt is!


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
gamer
Játék mechanizmusa
erőforrás menedzsment, (birodalom) építős
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, stratégiai gondolkodás, kombinációs készség
Téma/Tematika
kereskedős
Kiadó
Alea
Cikkszám
KTM100000532
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.