Scotland Yard

Scotland Yard
Scotland Yard
Scotland Yard
Scotland Yard
Scotland Yard
Scotland Yard

A Ravensburger legendás csapata addig törte a fejét, míg kitalálták addigi legjobb játékukat. Az egyik játékos a rejtélyes Mister X, aki igyekszik meglógni a többiek elől. A többiek pedig nyomozók, akik a vásárolt menetjegyek alapján következtetnek arra, hogy Mister X éppen hol lehet. Sikerül-e bekeríteni a fantomot vagy meglóg London kanyargós utcáin? Csak rajtatok áll!

10 – 99 éves kortól ajánlott
3 – 6 játékos számára
~ 45 – 60 perc
BZqwR7VQQWY
Állapot:
11 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 600 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
A Ravensburger 2014-ben megjelent játéka 2-6 fő részére egy igazán izgalmas nyomozásba keveri a játékosokat, hogy elfogják Mister X-et.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 játéktábla, 6 bábu, 29 kezdőkártya, 130 jegy közlekedési eszközökre, 1 szemellenző Mr. X számára, 1 utazási napló Mr. X számára, 2 fedőcsík, 2 gyűrű a bobbyk számára
 
 
 
A játék menete:
 
A játékosok eldöntik, hogy ki legyen Mr. X, a többiek pedig lesznek a nyomozók, akik megpróbálják elkapni. Minden nyomozó kap 10 taxi tokent, 8 busz tokent és 4 földalatti vasút tokent.
 
Majd minden játékos, beleértve Mr. X-et is, húz egyet a lefordított lapkák közül, hogy meghatározzák a kezdőhelyüket a térképen.
 
Mr. X természetesen nem rakja ki a figuráját és nem fedi fel a hollétét. Mr. X csak négy taxi, három busz és két földalatti vasút jeggyel kezd. Viszont kap két dupla mozgás jelzőt is és annyi rejtély jelzőt, ahány nyomozó utána eredt.
 
A térképen látható színes vonalak mindegyike egy-egy közlekedési eszköz útvonalát jelölik. Például a kék vonalak a busz útvonalakat jelölik.
 
A nyomozók ha felhasználnak egy jegyet, azt át kell, hogy adják Mr. X-nek, aki ezeket is felhasználhatja.
 
Minden kör úgy kezdődik, hogy Mr. X kiválasztja, hogy hova szeretne utazni, majd feljegyzi ezt az utazási naplóra, és letakarja azzal az jeggyel, amit felhasznált hozzá. Tehát a nyomozók tudni fogják, hogy mivel utazott. Majd a nyomozók mozognak. Odaadják a felhasznált lapkájukat Mr. X-nek és elmozognak a megfelelő útvonalon a következő megállóig. Majd megkérdezik, hogy ott van-e.
 
A harmadik körben és minden meghatározott számú körben Mr. X-nek fel kell fednie magát, hogy hol is tartózkodik jelenleg. A nyomozók ekkor láthatják, merre is kell haladniuk. Persze a rejtélyes alak át is rázhatja őket, és nem arra fog tovább mozogni, amerre várják majd.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játék ezek szerint zajlik tovább egészen addig, amíg a nyomozók vagy el nem csípik Mr. X grabancát, vagy el nem érkeznek a 24. körig, amikor is Mr. X elmenekült London utcáiról.
 
 
 
Végezetül:
 
A Scotland Yard egy hosszas tanulmányozás és átgondoltan megalkotott játékelemekből összeálló társasjáték, ami nagy népszerűségnek örvend szerte a világon. Könnyedsége és remek hangulat alkalmassá teszi a hobbi iránt még csak most érdeklődők számára a bevezetést a társasjátékozás világába. Bátran ajánljuk mindenkinek.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Visszatartottinformáció, Szövetségek, Pontrólpontramozgás, HiddenMovement
Fejlesztési területek
kombinációs készség, együttműködési képesség / kooperáció, szociális képességek fejlesztése
Téma/Tematika
bűnügyi
Kiadó
Ravensburger Kiadó
Kiadás éve
1 983
Cikkszám
KTM100001631
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.