Rummikub Betűs

Rummikub Betűs
Rummikub Betűs
Rummikub Betűs
Rummikub Betűs

A Rummikub betűs játék, mely évek óta az egyik legnépszerűbb játékunk, rendkívül izgalmas és egyben szórakoztató játék a betűk világában. A játékosoknak lehetőleg kevés betű felhasználásával kell újabb szavakat, vagy szavak ragozott alakját kirakniuk, amelyért pontot kapnak. A Rummikub betűs egy igazán a szép magyar nyelvre kifejlesztett játék. Alkoss szavakat és tedd próbára a szókincsedet!

7 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 20 – 40 perc
új
8 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 450 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:
 
Az eredetileg 1983-ban megjelent társasjáték feldolgozása 2-4 játékos számára egy a szavakkal való játékra hívja a résztvevőket, ahol szókincsüket próbára téve vetélkednek egymással.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
108 betűlapka, 4 állvány és támasztékok, 1 szabálykönyv
 
 
 
A játék menete:
 
A betűlapkákat képpel lefelé meg kell keverni és hetes sorokat alkotni belőlük. Ez lesz a bank. Minden játékos választ két sort, és a tizennégy betűlapkát a tartójába helyezi. Ez lesz a készlete. A kiválasztott bíró felírja a neveket egy lapra, és ő jegyzi fel a kapott pontokat a játék folyamán.
 
A játék kezdetekor mindenki húz egy betűlapkát, és akinek előbb következik az ABC-ben a betűje, az kezd.
 
A játékba úgy lehet bekapcsolódni, hogy egy legalább 6 betűből álló szót le kell rakni a táblára. Ha ezt valaki nem tudja megtenni, az húz egy betű lapkát és továbbadja a lehetőséget a következő játékosnak.
 
Amikor már van lent egy legalább 6 betűből álló szó, akkor a játékosnak már csak egy minimum 3 betűből álló szót kell lehelyeznie, de ezt már megteheti úgy is, hogy felhasználja hozzá a már lehelyezett betűket is.
 
Egy körben akárhány betűt lehelyezhet így a játékos, de a köre végén csak a legtöbb pontot érő szó fog pontot érni számára, és az alkotott szóhoz legalább egy betűt a saját készletéből kell, hogy lehelyezzen.
 
Majd ha kevesebb, mint 7 betű maradt a tartójában, akkor ki kell egészíteni azt 7-re.
 
Olyan szót nem lehet lehelyezni, ami vár van az asztalon. Illetve nem használhatunk betűszavakat, szleng és rövidítéseket.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játéknak akkor van vége, ha elfogytak a betűlapkák a bankból, vagy egy játékos elhasználta az összes betűjét és nem tudja hétre kiegészíteni azt az állványán, vagy egy játékos sem tud már új szót alkotni. A játékot az nyeri, akinek a lerakott szavai a legtöbb pontot érték összesítve.
 
 
 
Végezetül:
 
A Rummikub egy igazán a magyar nyelv szépségét megmutató, népszerű társasjáték. Minden korosztály számára remek szórakozást nyújt és nem utolsó sorban remekül fejleszti a szókincset, ezért oktatási célokra is remekül használható.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Rummikub
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés
Fejlesztési területek
szókincsbővítés, lekszikális tudás, kombinációs készség
Téma/Tematika
szókirakós
Kiadó
Piatnik
Kiadás éve
1 983
Cikkszám
KTM100001658
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.