Splendor

Splendor
Splendor
Splendor
Splendor

A Splendor egy engine building kártyajáték. A játékosok reneszánsz kereskedők, akik drágakő bányákat, ehhez kapcsolódó közlekedési eszközöket, üzleteket próbálnak a legtöbb presztízspont megszerzésének reményében megvásárolni. Ha elég gazdaggá válik egy játékos még egy nemes látogatásával is növelheti presztízspontjai számát. Az a játékos akinek először gyűlik össze az elegendő presztízspontja, lesz a leghíresebb gyémántkereskedő.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 30 – 45 perc
IMZmvGXVTso
Állapot:
11 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 565 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játékról röviden:
 
Marc André 2014-ben megjelent játéka 2-4 játékos számára egy elbűvölő, és csillogó világba vezeti el a játékosokat ebben a könnyed kártyajátékban.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
40 drágakő jelző, 90 fejlődéskártya, 10 nemes lapka, játékszabály
 
 
 
A játék menete:
 
A Splendor-ban a játékosok célja, hogy a leghíresebb gyémántkereskedővé váljanak. Ezt úgy érhetik el, hogy a három sorban kirakott lapok közül megvásárolnak lapokat. Némelyik pontokat ér, némelyikért csak drágakő kerül a birtokukba.
 
A három sorban kirakott lapokat egyre nehezebb megszerezni, attól függően, hogy melyik sorban vannak. Minden lapnak van egy vételi költsége. Vagyis a megfelelő színű és mennyiségű gyémánttal már rendelkezni kell, hogy meg lehessen venni.
 
A játékban találhatóak gyémánt zsetonok, amiket a játékosok magukhoz vehetnek, ha a körükben azt a cselekedetet választják, hogy ezek közül vesznek el. Egy körben 3 különböző színű zsetont lehet elvenni, vagy két ugyanolyan színűt, ha még elegendő van a készletben. Arany színt nem lehet elvenni, arra máshogy lehet szert tenni. Egy játékosnak maximum 10 zsetonja lehet a köre végén.
 
A játékos választhatja azt az akciót is a körében, hogy lefoglal egy lapot a kirakottak közül vagy egyet vakon az egyik pakli tetejéről. Ekkor maga elé veszi a lapot és a kezében tatja mindaddig, amíg nem építi le. Ekkor a jutalma egy aranyzseton lesz, ami wild színű ékkő. Egy játékos maximum 3 lapot tarthat így a kezében.
 
Az utolsó akciófajta, amit választhat egy játékos a körében, egy lap leépítése. Ez lehet egy kézben tartott lap vagy egy a sorokban található. Ha egy sorban lévőt épít le vagy foglal le egy játékos, akkor azonnal ki kell fordítani egy új lapot a megfelelő pakliból.
 
A már leépített lapok is drágaköveket biztosítanak a játékosok számára, így amikor nehezebben megszerezhető lapokat szeretnének megvenni, már ezeket is beleszámolhatják a költségek kifizetésébe. Ezek a lapok ilyenkor nem kerülnek vissza a közösbe, mint a zsetonok, és ha elegendő van egy játékos előtt, akkor előfordulhat, hogy bizonyos lapokat ingyen is leépíthet.
 
Érdemes figyelni a nemes lapkákat, hiszen ha elegendő lapot szerzett meg valaki a kívánt színekből, akkor egy nemest is elvehet a kirakottak közül. A nemes fix 3 pontot hoz a játékosok számára.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Mindez addig zajlik, amíg egy játékos össze nem gyűjt 15 pontot, ekkor a kezdő játékostól számítva, azok, akik még hátra vannak az adott körben kapnak még egy kört. Majd akinek több pontja van, megnyerte a játékot.
 
 
 
Végezetül:
 
A Splendor egy könnyen megtanulható kártyajáték. Kiváló komponensekkel és szórakoztató játékmenettel. Ajánljuk mindazoknak, akik egy könnyen megtanulható és remek hangulatú játékra vágynak. Ideális játék olyanok számára is, akik csak most ismerkednek a társasjáték világával.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Splendor
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Kollekciógyűjtés, Kártyahúzás, Verseny, Contracts
Fejlesztési területek
vizuális érzék fejlesztése, logikai készségek fejlesztése, deduktív gondolkodás fejlesztés
Téma/Tematika
drágaköves
Kiadó
Space Cowboys
Kiadás éve
2 020
Cikkszám
KTM100001725
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.