Takenoko

Takenoko
Takenoko
Takenoko
Takenoko
Takenoko
Takenoko

A Takenoko egy igaz történeten alapuló társasjáték, mely szerint réges-rég a japán császár ajándékba kapott Kína uralkodójától egy pandát. A japán császár udvaroncait bízta meg a feladattal, hogy gondoskodjanak az állatról.

A játékosoknak, mint hű udvaroncoknak, gondozniuk kell a kertet, ki kell építeniük az öntözőcsatornákat, bambuszt kell termelniük és etetniük kell a pandát, hogy elnyerhessék a császár kegyét.

A társasjáték német nyelvű (szabály ismertetés után nyelvfüggetlen), de adunk hozzá magyar játékszabályt.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 45 – 60 perc
a3htx0Wsm3s
15 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 790 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Antoine Bauza 2011-ben megjelent játékosa felejthetetlen élményeket nyújt 2-4 játékos számára, ami több rangos díjat is bezsebelt az évek folyamán.
 
Mit kapunk a dobozban?
 
28 terület lapka, 36 zöld bambusz szakasz, 30 sárga bambusz szakasz, 24 rózsaszín bambusz szakasz, 20 öntöző csatorna, 9 fejlesztés kártya, 46 célkitűzés kártya, 4 játékos tábla, 1 panda, 1 kertész, 8 cselekvés zseton, 1 időjárás kocka,1 szabályfüzet
 
A játék menete:
 
Felhelyezzük a kezdő lapkát, rárakjuk a kertészt és a pandát. Mindenki kap egyet-egyet a három fajta küldetés kártya közül. Minden játékos megkapja a tábláját az egyedi mintákkal ellátott fakorongokkal együtt, és már kezdődhet is a bambuszok termesztése, vagy éppen evészete.
 
A játék során egy játékosnak a körében a két korongja felhasználásával kell kiválasztani az öt lehetséges akció közül, hogy melyikeket akarja végrehajtani. Normál esetben egyféle akciót csak egyszer hajthat végre kivéve, ha az időjárás kocka mást nem diktál.
 
Az első akció fajta: Felhúzol három bambuszerdő lapkát. Kiválasztasz egyet, majd a többit a lapka kupac aljára teszed. A kezedben tartott elemet pedig lehelyezed egy tetszőleges helyre, ami érinti a kezdő területet, vagy ha ez nem lehetséges, akkor egy olyan helyre, ahol legalább két, már lehelyezett lapkával érintkezik. Majd ha ez a lapka érintkezik az alap területtel, vagy a csatornák segítségével meg van öntözve, azonnal terem egy bambuszt.
 
A lapkák színei jelzik, hogy milyen színű bambusz terem meg rajtuk. A zöld a leggyakoribb, majd a sárga, végül a rózsaszín.
 
A második akció fajta: Mozgathatod a kertészt egy egyenes vonalban, addig ameddig akarod, vagy ameddig a bambuszerdő terjed. Majd ahol megáll, leraksz egy bambusz szakaszt a hexagonra, és minden olyanra, ami érintkezik ezzel a területtel és azonos a színe. Ne feledd! Egy bambusz maximum négy szakasz nagyságúra nőhet.
 
A harmadik akció fajta: Elveszel egy öntöző csatornát. Ezt lehelyezheted azonnal, de várhatsz is velük. A csatornák haszna a játék során az lesz, hogy a kezdőmezőtől a vizet el tudod vezetni az erdő egy olyan szegletébe is ahova szeretnéd. Ugyanis a kertész csak akkor termeszt több mezőn is egyszerre bambuszt, ha az meg van öntözve.
 
A negyedik akció fajta: Mozgatod a pandát egyenes vonalban ameddig akarod, vagy ameddig az erdő jelenleg terjed. Majd amikor megállsz vele, és egy olyan lapkán vagy, ahol van bambuszt megeszed a legfelső szakaszt. Ezt tedd a tábládra. Később fel tudod használni.
 
Az ötödik akció fajta: Vehetsz egy küldetéskártyát a három fajta küldetéskártya közül. A küldetéskártyák lehetnek panda, kertész vagy császár lapok. A panda küldetése, hogy bizonyos számú és színű bambuszt megegyen, a kertészé, hogy bizonyos magasságú és színű bambuszt növesszen, a császáré pedig, hogy a kert a kívánságának megfelelően növekedjen.
 
Az időjárás kockát a játékosok az elsőt kivéve minden körük elején használják, és ez határozza meg a harmadik cselekedetüket, így csempészve véletlenszerűséget a játékba. Ez lehet egy akció duplázása vagy akár a panda „teleportálása”.
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékosok körei addig tartanak, amíg valaki meg nem old hét küldetést. HA egy lapnak a feltételeit teljesítetted, azonnal meg kell fordítanod, és a játék végén a rajta szereplő számú pontot fogsz kapni érte. Valamint aki először fordítja fel a hetedik lapját, az kap egy bónusz lapot is, jelezve ezzel a császár elégedettségét. Majd összeszámolják a pontjaikat, és akinek több van, az nyerte meg a Takenokot.
 
Végezetül:
 
A Takenoko egy magával ragadó hangulatú játék. Köszönhető ez a nagyon magas színvonalú játékelemeknek és a 3D komponenseknek. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a pandákat és felhőtlen szórakozásra vágynak egy vidám hangulatú köntösbe csomagolt, könnyed stratégiai játékkal. A játék ideális családok számára is.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
Takenoko
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Akciópontok, Lapka-elhelyezés, Kollekciógyűjtés, Moduláristábla, Hatszög-rács, Minták, Kockadobás, Útépítés, Rácsmozgás, Játékvégibónuszok, Contracts
Téma/Tematika
pandás
Kiadó
Pegasus Spiele
Kiadás éve
2 016
Illusztrátor(ok)
Nicolas Fructus, Yuio, Picksel
Cikkszám
KTM100002584
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.