Thurn und Taxis (germ)

Thurn und Taxis (germ)
Thurn und Taxis (germ)
Thurn und Taxis (germ)
Thurn und Taxis (germ)
Thurn und Taxis (germ)
Thurn und Taxis (germ)

A Thurn und Taxis társasjáték az első postakocsi hálózat kiépítéséről szól. E kiváló stratégiai társasjáték három nagy erénye, hogy a játék szabálya gyorsan érthető, a játék menete egyszerű, de ugyanakkor a taktikai lehetőségei hatalmasak. Egyszerre több szempontot kell párhuzamosan mérlegelni, és a nagyobb ívű stratégiai tervezés mellett a játék adott helyzetétől függ, hogy melyik a helyes döntés.

 

A társasjáték német nyelvű, de adunk hozzá magyar játékszabályt.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 30 – 75 perc
Állapot:
12 190 Ft
A vásárlás után járó pontok: 610 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Karen és Andreas Seyfarth 2006-ban megjelent játéka 2-4 fő részére a postakocsi hálózatok kiépítésének világába csöppenti a játékosokat.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
1 térkép (játéktábla), 80 faház (postaállomás - 20 db mind a négy színből), 4 cégkártya, 20 postakocsikártya (4db a következő értékekben: 3, 4, 5, 6 és 7), 6 városkártya az útvonalépítéshez (3db mind a 22 városhoz), 30 bónuszlapka (4db 7 útvonalas, 3db 6 útvonalas, 2db 5 útvonalas, 4db "Ausserhalb Baiern", 4 db Baiern, 3db Baden, 3db Wurttemberg/Hohenzollern, 3db Schweiz/Tyrol, 3db Bohmen/Salzburg, 1 db "játék vége", 4 szabály összefoglaló kártya, 1 szabálykönyv
 
 
 
A játék menete:
 
Minden játékos választ egy színt és megkapja a hozzá tartozó cégkártyát és a 20 db állomását. A városkártyákból a megkeverés után hatot fel kell rakni a tábla megfelelő helyére, a többit pedig képpel lefelé a tábla mellé helyezni egy húzó paklit képezve így. A postakocsikat a megfelelő sorrendben ki kell rakni a tábla megfelelő helyére. A bónuszpont lapkákat a tábla megfelelő helyére kell helyezni sorrendben, képpel lefelé.
 
Egy játékos a körében három cselekedetet kötelezően végre kell, hogy hajtson: Fel kell húznia egy városkártyát. Ez lehet egy a felfordítottak közül, amit így egyből pótolni kell a húzó pakliból – akár vakon is húzhat a pakli tetejéről –, majd ki kell játszania egy városkártyát a kezéből maga elé. Ezzel bővíti egy már meglévő útvonalát, vagy ha nincsen neki, akkor elkezdhet egy újat. Az útvonal bővítése mindig a széleken történik, és nem lehet elágazás az útban. A harmadik lépésnél pedig lehetősége van lezárni egy útvonalát, ha az legalább három városkártyából áll.
 
Ehhez négy lépést kell végrehajtania: postaállomások lehelyezése, bónuszlapkák elvétele (amennyiben ez lehetséges), postakocsi kártya húzása (amennyiben ez lehetséges), az útvonal lapokat eldobni és a kezében lévő lapok számát legalább háromra csökkenteni.
 
A játéknak akkor van vége, amikor valaki megszerezte a hetedik postakocsi kártyáját vagy lehelyezte a huszadik postaállomását is.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot az nyeri, akinek több pontot sikerült összegyűjtenie: a postakocsi kártyák összege plusz a bónuszlapkák értéke, mínusz a megmaradt postaállomások száma.
 
 
 
Végezetül:
 
A Thurn und Taxis egy remek stratégiai társasjáték, ami kiváló mechanikákkal és gyönyörű játékkomponensekkel szolgál mindazok számára, akik érdeklődnek az ilyenfajta játékok iránt. A játék könnyen tanulható és remek szórakozást ígér azok számára is akik esetleg csak most ismerkednek a modern társasjátékokkal.
 
 


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
német
Nyelvi függőség
nyelvfüggetlen
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
helyzetkialakítós, kártyás
Fejlesztési területek
taktikai gondolkodás, stratégiai gondolkodás, koncentrációs képességek fejlesztése
Téma/Tematika
vasutas
Kiadó
Hans im Glück
Kiadás éve
2 014
Cikkszám
KTM100002638
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.