A tiltott sivatag

A tiltott sivatag
A tiltott sivatag
A tiltott sivatag
A tiltott sivatag

Kalandorokból álló csapatod küldetése egy ősi sivatagi városban megtalálni a legendás Égi Hajót, amelyet a híresztelések alapján a Nap látott el energiával. Megérkezésetek előtti pillanatokban egy váratlanul kitört homokviharban helikopteretek a lezuhant. A hatalmas sivatagban rekedve, kitéve a könyörtelen Homokviharnak a csapat egyetlen reménye a túlélésre, ha minél gyorsabban átkutatjátok az eltemetett Égi Hajó alkatrészeit.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 5 játékos számára
~ 30 – 45 perc
eoWUzoH70zU
8 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 440 Ft
Győri készlet
2 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Matt Leacock 2013-ban megjelent játéka 2-5 fő részére egy csodás, ám annál veszélyesebb kalandra hívja a bátor kalandorokat ebben a kooperációs társasjátékban.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
49 kártya (31 homokvihar kártya, 12 felszerelés kártya, 6 kalandor kártya), 48 homokjelző, 24 kétoldalú sivatag/város lapka, 6 fa figura (Kalandorok), 6 jelölő (klip) méréshez, Az Égi Hajó 4 alkatrésze (légcsavar, hajtómű, napkristály, navigációs panel), 1 homokvihar erősség mérő, 1 talp a homokvihar erősség mérőhöz, 1 Égi Hajó modell
 
 
 
 
 
A játék menete:
 
Minden játékos kiválaszt vagy kap egy szerepkör kártyát. Ez különféle speciális képességeket biztosít a számukra a játék folyamán. A megfelelő bábukkal a helikopterrel jelzett mezőre kerül az összes játékos.
 
Egy 5x5-ös lapokból kitett terepen mozogva kell kiásniuk az Égi Hajó darabjait. Egy hely mindig ki lesz hagyva a közepén, ami a vihart szimbolizálja.
 
A játékosok egy jelzőt raknak a karakterlapjuk oldalára, ahol a vízkészletüket mérik. Ha ez elfogy egy játékosnál, akkor mindenki vesztett, mivel ez egy kooperációs társasjáték.
 
Egy játékos a körében maximum négy akciót hajthat végre. Az egyik akció lehet a mozgás. Ilyenkor a szomszédos mezők egyikére lép a bábuval. De sosem léphet átlósan.
 
A másikféle akció lehet az ásás. Ekkor eltávolíthat egy homokdűne jelzőt a lapkáról, amin áll vagy a szomszédos mezők egyikéről.
 
Át is lehet fordítani a lapkát, ha nincsen rajta homokbucka. Némely lapkán felszereléseket lehet gyűjteni, de amik a legértékesebbek a játékosok számára azok a jelölt lapkák. Ezeket átfordítva ugyanis a Hajó egyik alkatrészének egy koordinátát lehet megtudni. Ha mind a két koordináta lapka fel van fordítva, fel kell helyezni a megfelelő mezőre a hajó alkatrészét. Ezt a játékosok egy akciójuk elköltéséért fel is vehetik, ha azon a lapkán állnak.
 
Igen ám, de minden játékos köre után a vihar mozogni fog. Méghozzá úgy, hogy a napmérőn aktuális számú lapot fel kell húzni a játékos köre végén. Legtöbb esetben a vihar fog mozogni így. Ez pedig azzal jár, hogy a sivatag mezőit újabb homokbuckákkal fedi be, így téve nehezebbé kiásni a darabokat. Sőt akár a kalandorok is elmerülhetnek a homokban akár annyira, hogy nem lesznek képesek elmozogni az adott mezőről.
 
Ha pedig a ’Nap lecsap’ lapot fordítja fel valaki, akkor mindenki veszít egy vizet, kivéve ha az alagútban áll.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
A játékot akkor nyerik meg a játékosok, ha összeszedik mind a négy alkatrészt és megtalálják a hajótestet is a landoló mezőn. Majd odaszállítva a darabokat összerakják a hajót és mind a négyen felszállva rá elmenekülnek a gyilkos sivatagból.


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
egyszerű feliratok és kulcsszavak
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Akciópontok, Fogdésvidd, Moduláristábla, Váltakozóképességek, Kooperatív, Paklitervezés, Rácsmozgás, Solitaire, Négyszög-rács, Bias, MapReduction
Fejlesztési területek
kombinációs készség, együttműködési képesség / kooperáció, logikai készségek fejlesztése
Téma/Tematika
elhagyatott sivatag
Kiadó
Cocktail Games
Kiadás éve
2 017
Szerző(k)
Matt Leacock
Cikkszám
KTM100002727
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.