A tiltott sziget

A tiltott sziget
A tiltott sziget
A tiltott sziget
A tiltott sziget
A tiltott sziget
A tiltott sziget

Azt beszélik van egy sziget, ami mesés kincseket rejt. Ez a sziget az Ősök szent helye, ahol varázslatos relikviáikat elrejtették a világ elől. Ez a négy mágikus tárgy képes az elemek irányítására, legyen szó tűzről és vízről, földről és levegőről. Ezek megtalálása nem lesz könnyű feladat, ráadásul a szárazföld lassan eltűnik a lábatok alól.

10 – 99 éves kortól ajánlott
2 – 4 játékos számára
~ 30 – 45 perc
kcRyrgexU74
7 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 400 Ft
Győri készlet
3 db
Azonnal szállítható, átvehető
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A játékról röviden:
 
Matt Leacock 2010-ben megjelent játéka 2-4 fő részére, amit jelöltek a 2011-es év játéka díjra is, egy rejtelmes szigetre kalauzolja a bátor kincskeresőket. A játékosoknak együtt kell működniük, ha élve meg akarják úszni ezt a kalandot.
 
 
 
Mit kapunk a dobozban?
 
58 játékkártya, 24 sziget lapka, 6 bábu, 6 karakterkártya, 4 kincs szobrocska, 1 vízszintmérő sáv+mérő, 1 szabálykönyv
 
 
 
A játék menete:
 
A lapkák segítségével a szabálykönyvben megadottak szerint meg kell alkotni a szigetet. Minden játékos kap egy karakterkártyát és a hozzá tartozó bábut.
 
A játékosok a helikopter leszálló platform lapkán kezdenek. A cél az, hogy ide érjenek vissza a négy kinccsel a kezükben, majd elmeneküljenek együtt.
 
Egy játékos a körében három cselekedetet hajthat végre. Ez lehet mozgás, amit átlósan nem tehet meg, valamint elsüllyedt területeket sem ugorhat át (kivéve, ha speciális karakter az illető). Visszafordíthat egy félig elsüllyedt lapkát – ugyanis a szigetet folyamatosan lepi el a víz.
 
Se lépni nem tudnak felfedezőink, se lapkákat visszaforgatni átlósan.
 
Amikor végrehajtotta ezen akciók valamelyikét, kap két lapot a pakliból. Jobb esetben az egyik kincshez tartozó kártyalapot tartalmazza, rosszabb esetben a víz emelkedni fog.
 
Végül pedig a sziget bizonyos részei süllyedni kezdenek egy pakliból kihúzott lapok segítségével. Minél magasabb a vízszint, annál gyorsabban süllyed minden.
 
Végül lehet, hogy egy hasznos tárgyra akad, mint például a homokzsák, amivel egy extra lapkát lehet visszaállítani a kezdő oldalára, ha még nem merült el a habokban.
 
Lehet lapokat is cserélni olyan játékossal, akivel azonos mezőn, vagy mellette lévőn tartózkodik a másikkal. Ha négy egyforma kincslap van valaki előtt, és egy olyan mezőre mozog, ahol az adott kincs ikonja látható, akkor beválthatja a kincsre azokat.
 
A körök így folytatódnak, amíg be nem következik egy olyan esemény, aminek eredményeképpen a játékosok megnyerik vagy elvesztik a játékot.
 
 
 
Hogyan lehet nyerni?
 
Egy együttműködős játékról lévén szó veszíteni sokféleképpen lehet: ha a két olyan lapka közül, ami egy kincset ábrázol, mindkettő elsüllyed; vagy ha a helikopter leszálló lap merül el; végül pedig, ha nem tud az összes játékos visszaérni a leszállópályára. Nyerni úgy lehet, hogy ha minden kincset összeszednek a kalandorok és együtt menekülnek el a helikopterrel.
 
 
 
Végezetül:
 
A Forbidden Island egy igazán jól kitalált kooperációs társasjáték, ami próbára teszi a játékosok tudását és taktikai érzékét. Ajánljuk mindenkinek, aki nem hátrál meg a kemény kihívások elől.
 
 


SAS és KOS a társasjáték webáruház Kiváló árak a SAS és KOS társasjáték webáruházban Tényleges raktárkészlet a SAS és KOS társasjáték webáruházban Gyors szállítás a SAS és KOS társasjáték webáruházban Személyes ügyfélszolgálat a SAS és KOS társasjáték webáruházban Visszavásárlási garancia a SAS és KOS társasjáték webáruházban

GYERE! TÁRSASOZZ VELÜNK!

Hasonló termékek
Adatok
Játékcsalád
A tiltott …
Játékszabály nyelve
magyar
Nyelvi függőség
egyszerű feliratok és kulcsszavak
Játékszabály jellege
egyszerű
Játék mechanizmusa
Akciópontok, Kollekciógyűjtés, Fogdésvidd, Moduláristábla, Váltakozóképességek, Kooperatív, Paklitervezés, Rácsmozgás, Solitaire, Négyszög-rács, MapReduction
Fejlesztési területek
kombinációs készség, együttműködési képesség / kooperáció, logikai készségek fejlesztése
Téma/Tematika
elhagyatott sziget
Kiadó
Cocktail Games
Kiadás éve
2 017
Szerző(k)
Matt Leacock
Cikkszám
KTM100002626
Vélemények
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.